Hovedinnhold

Navarsete og Kleppa bytter departement

I tillegg henter Stoltenberg inn to nye navn

NY REGJERING: Jens Stoltenberg presenterer tirsdag den nye regjeringen. Liv Signe Navarsete fortsetter, men går fra samferdselsdepartementet til kommunaldepartementet. Foto: Scanpix Foto:
NY REGJERING: Jens Stoltenberg presenterer tirsdag den nye regjeringen. Liv Signe Navarsete fortsetter, men går fra samferdselsdepartementet til kommunaldepartementet. Foto: Scanpix Foto:
(VG Nett)Om én timer møter Jens Stoltenberg med sitt nye mannskap på Slottet.

SISTE KLOKKEN 10.11:Sp-statsrådene Liv Signe Navarsete og Magnhild Meltveit Kleppa bytter departementer. Navarsete overtar kommunaldepartementet, mens Meltveit Kleppa går til samferdselsdepartementet, får VG opplyst fra kilder.

NY SAMFERDSELSMINISTER: Magnhild Meltveit Kleppa. Foto: SCANPIX
NY SAMFERDSELSMINISTER: Magnhild Meltveit Kleppa. Foto: SCANPIX

Spekulasjonene har gått en lang stund nå, og det har vært en rekke lekkasjer om hvem som kommer til å sitte i landets nye regjering.

Klokken 11 i dag møter statsministeren og hans nye ministre opp i statsråd hos Kong Harald for å presentere den nye regjeringen. 20 minutter senere vil regjeringen, med både nye og kjente ansikter, stille opp på Slottsplassen i kjent stil for å vise seg frem for folket. Fra klokken 14 blir det nøkkeloverrekkelser i departementene.

På VGTV kan du se den nye rødgrønne regjeringen direkte fra Slottsplassen fra klokken 11.20.

Alle navnene legges først fram for Kongen og så for offentligheten tirsdag formiddag. Det bekreftet Erik Solheim (SV) mer eller mindre på TV 2 i morges. Det er også innkalt til et fellesmøte mellom Arbeiderpartiets stortingsgruppe og sentralstyret klokken 10 tirsdag, ifølge kanalen.

Hva mener du om den nye regjeringen?Si din mening her!

Skal vi legge alle lekkasjene til grunn, vil Stoltenbergs nye regjering se slik ut:

* Statsminister: Jens Stoltenberg (Ap)

* Finansminister: Sigbjørn Johnsen (Ap)

* Arbeidsminister: Hanne Bjurstrøm (Ap)

* Fornyings- og administrasjonsminister: Rigmor Aaserud (Ap)

VIL IKKE HA REGISTER: Kirkeminister Rigmor Aaserud (Ap).
VIL IKKE HA REGISTER: Kirkeminister Rigmor Aaserud (Ap).

* Utenriksminister: Jonas Gahr Støre (Ap)

* Justisminister: Knut Storberget (Ap)

* Næringsminister: Trond Giske (Ap)

* Kulturminister: Anniken Huitfeldt (Ap)

* Forsvarsminister: Grete Faremo (Ap)

* Helseminister: Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap)

* Samordningsminister: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap)

* Fiskeriminister: Lisbeth Berg-Hansen (Ap)

* Samferdselsminister: Magnhild Meltveit Kleppa (Sp)

* Mat- og landbruksminister: Lars Peder Brekk (Sp)

* Kommunalminister: Liv Signe Navarsete (Sp)

* Olje- og energiminister: Terje Riis-Johansen (Sp)

* Kunnskapsminister: Kristin Halvorsen (SV)

* Forsknings- og høyere utdanningsminister: Tora Aasland (SV)

* Miljø- og utviklingsminister: Erik Solheim (SV)

* Barne- og likestillingsminister: Audun Lysbakken (SV)

(Kilder: VG, VG Nett, NRK, TV 2, Aftenposten)

TAR OVER: Hanne Bjurstrøm (Ap) fra Oslo blir ny arbeidsminister etter klimatoppmøtet i København. Foto: Kristian Helgesen
TAR OVER: Hanne Bjurstrøm (Ap) fra Oslo blir ny arbeidsminister etter klimatoppmøtet i København. Foto: Kristian Helgesen

To av overraskelsene i den nye regjeringen ble presentert av Dagsavisen tirsdag morgen. Det er Hanne Bjurstrøm (Ap) fra Oslo som blir ny arbeidsminister, og Rigmor Aaserud fra Gran (Ap) som blir fornyings- og administrasjonsminister.

Hva mener du om den nye regjeringen?Si din mening her!

Stemmer dette, er altså hele regjeringskabalen klar for å bli presentert av Stoltenberg på Slottsplassen tirsdag formiddag - forutsatt at personene øverst på statsministerens ønskeliste takke t ja da de ble ringt opp mandag kveld med spørsmål om å bli med i den rødgrønne regjeringen.

Jokere

En rekke navn er nevnt i lekkasjer og blitt trukket fram i spekulasjoner rundt regjeringskabalen de siste dagene, men Bjurstrøm og Aaserud har så langt ikke vært med i kortstokken.
Bjurstrøm er født i 1960 og er utdannet jurist. Hun jobber som spesialrådgiver i Miljøverndepartementet, der hun har rollen som Norges forhandlingsleder i de internasjonale klimaforhandlingene.

Les også:Anne-Grete Strøm-Erichsen favoritt som ny helseminister

Aaserud (49) er nyvalgt som representant fra Oppland på Stortinget. Hun har vært statssekretær i Helsedepartementet fra 2005 og er tidligere ordfører i Gran kommune.

- Sliter med rekrutteringen

VGs politiske kommentator Hanne Skartveit mener comebacket til Sigbjørn Johnsen og Grete Faremo i Stoltenberg-regjeringen viser at Jens Stoltenberg sliter med rekrutteringen av yngre politikere.

- Særlig på kvinnesiden har det vært veldig tynt. Nå forsvinner de ut, én etter én. Man kan lure på hvor god han er til å bygge et team rundt seg, mener Skartveit.

Hva mener du om den nye regjeringen?Si din mening her!

Hun synes likevel både Faremo og Johnsen er gode valg for Stoltenberg - og frykter ikke en fargeløs regjering med mange kjente travere:

E24:Tror Johnsen kan knipe igjen pengesekken

- Jeg synes ikke det gjør noe om det blir litt kjedelig, jeg vil gjerne ha solide folk, men det forteller at Stoltenberg ikke har vært så flink til å rekruttere fra egen generasjon.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks