Hovedinnhold

Jens til VG Nett: - Nei, det kommer ikke til å skinne av eldreomsorgen

STATSMINISTERBOLIGEN (VG Nett) Jens Stoltenberg gleder seg over fire nye rødgrønne år. Men Ap-lederen passer seg for å gå på en ny løftesmell.

Statsministeren strålte om kapp med høstsola og applauderende naboer da han møtte norsk og internasjonal presse tirsdag.

Bare timer før kunne han endelig innkassere seier for Ap og en rødgrønn flertallsregjering.

VGTV:Se intervjuet med Jens Stoltenberg

Ap vant valget med 35,4 prosent. Sv og Sps fikk henholdsvis 6,1 og 6,2 prosent av stemmene.

Til tross for det skjeve styrkeforholdet avviser Stoltenberg at den nye regjeringen blir mer AP-rød enn grønn og SV-rød de neste fire årene.

Eldreomsorg og skole

Hva betyr fire nye år med Jens Stoltenberg?

- Det betyr at jeg først og fremst skal takke for tilliten for alle dem som stemte på Arbeiderpartiet, men også alle dem som stemte på Senterpartiet og SV slik at vi fikk flertall, sier Stoltenberg til VG Nett.

- Fire nye år betyr at det blir mer penger til eldreomsorg og mer penger til skole. Flere lærere og full sykehjemsdekning. Så betyr det også at vi kommer til å være opptatt av å gjøre noe med klimaproblemene - at Norge skal være en pådriver for å sikre en sterk og god klimaavtale før jul.

- Kommer det til å skinne av eldreomsorgen?

- Nei, det kommer ikke til å skinne av eldreomsorgen. Det jeg har sagt er at vi ikke kommer til å gi skattelette før det skinner av eldreomsorgen. Det er mange store og uløste oppgaver her. Ikke minst blir vi, om ikke så mange år, over dobbelt så mange eldre over 80. Vi må bruke store penger, sier Stoltenberg.

- Miljøet ikke taper

Han fastholder at Stoltenberg 2 er en miljøregjering og er uenig i at miljøbevegelsen kom ut som den store taperen av valget.

- Denne regjeringen er en miljøregjering. Jeg mener at hele regjeringen står for en offensiv miljøpolitikk. Ap er et miljøparti som Sv og Senterpartiet er det. Vi har formulert noen av de tøffeste miljømålene i verden

Under pressekonferansen tirsdag fikk statsministeren flere spørsmål om den nye regjeringskabalen, men foreløpig nekter han å svare på om noen skal ut.

- Jeg mener det blir helt feil å spekulere i det nå. Vi får ta en ting av gangen. Nå skal vi legge fram et nytt statsbudsjett og utarbeide en ny regjeringsplattform. Så får vi ta alle tingene derfra, sier Stoltenberg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks