Hovedinnhold

Høyre: - Urimelig av Sponheim

PÅ KOLLISJONSKURS: Jan Tore Sanner sier han har samarbeidet godt med Lars Sponheim, men han forstår ikke anklagene om at Høyre har skylden for Venstres valgtap. Her fra et møte i mars. Foto: Scanpix
PÅ KOLLISJONSKURS: Jan Tore Sanner sier han har samarbeidet godt med Lars Sponheim, men han forstår ikke anklagene om at Høyre har skylden for Venstres valgtap. Her fra et møte i mars. Foto: Scanpix
(VG Nett) - Det er spesielt at Lars Sponheim nå i tur og orden legger skylden på alle andre, sier Høyres nestleder Jan Tore Sanner.

Denne saken handler om:

Venstre-lederen tar et knallhardt oppgjør med Høyre og Erna Solberg i lørdagens VG. Han sier at han føler seg fintet ut av Høyre og Erna Solberg i valgkampens siste uke.

Les også:Sponheim føler seg sveket av Høyre

Ifølge Sponheim var det en forutsetning for å stille opp på det felles VG-bildet med Erna Solberg, og utrope henne til statsministerkandidat, at alle tre deretter skulle ha en Høyre-sentrums-regjering som førsteprioritet. Dagen etter stilte Erna Solberg opp smilende sammen med Frp-leder Siv Jensen.

- Det var ingen avtale, men hun brøt det jeg opplevde som en felles forståelse mellom oss, sier Sponheim.

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner er ikke enig.

- Vi brøt selvsagt ingen felles forståelse. Høyres strategi har ligget fast hele veien. Vi var åpne for regjeringssamarbeid med alle de borgerlige partiene. Det ville vært oppsiktsvekkende om Høyre skulle endre strategi i siste uke av valgkampen, sier Sanner.

STRIDENS EPLE: Lars Sponheim mener det lå en felles forståelse bak VG-bildet. Jan Tore Sanner sier at det ikke gjorde det. Foto: Helge Mikalsen
STRIDENS EPLE: Lars Sponheim mener det lå en felles forståelse bak VG-bildet. Jan Tore Sanner sier at det ikke gjorde det. Foto: Helge Mikalsen

- Så det lå ingen felles forståelse bak bildet?

- Det er noe de har konkludert med. Vår strategi lå fast, sier Sanner.

Les alle sakene om Sponheims utspill her!

Imot garantiene

Han slår tilbake mot Sponheims beskyldninger.

- Jeg har stor respekt for Sponheim, og har samarbeidet godt med ham. Jeg skjønner at det er tunge dager for Venstre, men det er helt urimelig at Sponheim nå i tur og orden legger skylden på alle andre partier. Først var det Fremskrittspartiet, så var det Arbeiderpartiet og nå er det Høyre, sier Sanner.

- Sponheim mener at dere rev i stykker Venstres livspolise - garantien mot at Venstre skulle sitte i en regjering med Frp.

- Jeg synes det faller på sin egen urimelighet. Vi beklaget at både Frp og Venstre utstedte slike garantier. Vi mener at de borgerlige partiene ville stått sterkere uten disse garantiene, sier Sanner.

- Sponheim mener at Venstre bør bevege seg bort fra Høyre, og frigjøre seg fra tanken om å danne regjering med Høyre. Er det et godt råd?

- Det håper jeg ikke sentrum gjør. Høyre ser frem til et godt samarbeid med KrF, Venstre og Frp i Stortinget, selv om vi nå vil bruke mest tid på å styrke Høyre ytterligere. Jeg tror det er fornuftig at alle partier blir mer opptatt av politikkens innhold nå, sier Sanner.

Unge Venstre uenig

Leder i Unge Venstre, Anne Solsvik, er uenig med Sponheim i at Venstre bør orientere seg mer i retning Arbeiderpartiet.

- For Unge Venstre sin del er et sentrumssamarbeid med Høyre en linje vi vil videreføre. Vi står fast på det vi har vært enige om hele tiden, sa Solsvik til VG Nett fradag kveld.

Les også:Unge Venstre uenig med Sponheim om Høyre

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks