Hovedinnhold

Høyre slakter Frp-utspill

...og sier slikt forslag aldri vil komme igjennom i en borgerlig regjering.

- USERIØST: Nikolai Astrup og Høyre er ikke imponert over sin mulige samarbeidspartner. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
- USERIØST: Nikolai Astrup og Høyre er ikke imponert over sin mulige samarbeidspartner. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
(VG Nett) Høyres Nikolai Astrup mener asylforslag til Frp er useriøst.

Nikolai Astrup, nestleder i Oslo Høyre, er ikke imponert over Per-Willy Amundsen og Frp som vil sende alle norske asylsøkere til Afrika.

- Dette er et useriøst forslag som er ment for å tiltrekke seg velgere. En skivebom, og et forslag som er så urealistisk at det ikke vil la seg gjennomføre, sier Astrup, og utdyper:

Saksbehandlere?

- For det første tviler jeg sterkt på at afrikanske land som for eksempel Kenya og Tanzania vil godta at asylsøkere fra Norge blir sendt dit. Jeg spør meg også hvordan saksbehandlingen skal foregå. Skal vi flytte alle saksbehandlerne våre til Afrika?

- Og hva med integrering? Ta dem som får innvilget asyl, hvor godt integrert i det norske samfunnet vil de være etter å ha sittet to år i en afrikansk teltleir, spør Astrup retorisk.

Hva synes du om Frp sitt forslag?Diskuter her!

Et av argumentene Frp bruker i forslaget sitt, er at såkalte lykkesøkere, eller grunnløse søkere, ikke vil komme til Norge om de blir sendt til Afrika med en gang. Høyre er enige med Frp om at dagens asylsituasjon er ute av kontroll, og at det er for mange grunnløse søkere som kommer til Norge.

- Så da vil vel Frp sitt forslag vel være en effektiv måte å hindre grunnløse søkere i å komme Norge?

- Frp sitt forslag er urealistisk og ugjennomførbart. Derfor er dette et hypotetisk spørsmål. Det er i tillegg en menneskerett å søke asyl, og det må vi akseptere, sier Astrup.

Samarbeid

- Hvordan vil et forslag som dette påvirke samarbeidsklimaet mellom Høyre og Frp?

- Vi på borgerlig side har samarbeidet før, og det tror jeg vi kan gjøre igjen. I enkeltsaker som denne, hvor Frp står helt alene, så kan de ikke vente å få gjennomslag, sier Astrup.

- Hva tenker du om at Siv Jensen gir sin støtte til forslaget?

- Det tar jeg til etterretning, sier Astrup.

Også Arbeiderpartiet kan styre sin begeistring for asylforslaget.Les mer her.

Venstres Abid Q. Raja skriver på Twitter at:"Det forslaget der er jo så absurd at det ikke kan tas alvorlig. Men la de holde på, de idiotforklarer jo seg selv."

Hva synes du om Frp sitt forslag?Diskuter her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks