Hovedinnhold

Frp-Siv inviterer LO til samarbeid

SAMARBEID: Frp-leder Siv Jensen vil samarbeide med LO-leder Roar Flåthen dersom hun blir statsminister etter valget. Foto: Scanpix
SAMARBEID: Frp-leder Siv Jensen vil samarbeide med LO-leder Roar Flåthen dersom hun blir statsminister etter valget. Foto: Scanpix
(VG Nett) Frp-leder Siv Jensen ønsker et nært samarbeid med LO og andre fagorganisasjoner dersom hun blir statsminister.

Frp-lederen kom med invitasjonen under et LO-arrangement i Oslo i formiddag. I debatt med Ap-leder Jens Stoltenberg gjorde Frps statsministerkandidat det klart at et samarbeid mellom LO og en Frp-ledet regjering vil tjene LO-medlemmenes interesser.

- Frps oppslutning øker blant LOs medlemmer. Det er en utvikling LO-ledelsen bør ta inn over seg. Hvis ikke svikter de en stor del av sine egne medlemmer, sier Jensen til VG Nett

VELGERGUIDE:Usikker på partivalget?Ta VG Netts partitest her

Hun hadde følgende hilsen til den fullsatte salen som for det meste besto av medlemmer og tillitsvalgte i LO.

- Takk for invitasjonen. Det er hyggelig å komme til sine egne.

Godt forhold

Frp-lederen mener det er viktig med et godt forhold mellom regjeringen og arbeidstakerorganisasjonene. Hun understreker at hun ønsker jevnlige dialogmøter med LO-ledelsen dersom hun blir statsminister etter valget.

- Jeg håper LOs ledelse vil opptre like profesjonelt overfor et parti som de ikke sitter i sentralstyret til, sier Jensen.

Frp-Sandberg:- En bløff fra LO

Jensen ønsker imidlertid ikke et like tett samarbeid med LO som det Arbeiderpartiet har i dag, og understreker at hun som statsminister vil samarbeide med alle arbeidstakerorganisasjonene.

VG NETT-LESERNE DISKUTERER:«Frp er en garantist for ett sikkert arbeidsmarked».Delta i debatten her

- Politikken avgjør

LO-leder Roar Flåthen understreker at LO samarbeider med den til enhver tid sittende regjering, men avviser et tett samarbeid mellom LO og Frp. Hun mener det er opptil Frp å føre en politikk som bidrar til dialog og samarbeid.

- Vi har samarbeid med Ap i mer enn hundre år, og det er vanskelig å tenke seg et slikt samarbeid med Frp.

LES OGSÅ:LO-lederen hardt ut mot Frp

Han karakteriserer invitasjonen fra Siv Jensen som et frieri til LO-medlemmene.

- En eventuell borgerlig regjering ser at de er nødt til å forholde seg til fagbevegelsen. Vi er innstilt på dialog, men vi samarbeider ikke med en regjering som angriper faglige rettigheter, sier Flåthen til VG Nett.

Holder avtaler

Duellen mellom Siv Jensen og Jens Stoltenberg handlet om arbeidslivspørsmål og den norske velferdsmodellen. Temaene var sentrale tariffavtaler, likelønn og midlertidige ansettelser. Jens Stoltenberg mener Frps ønske om mer lokal lønnsdannelse vil føre til større lønnsforskjeller og ramme lavtlønte kvinner hardt.

Siv Jensen avviser bestemt at Frp vil svekke arbeidstakernes rettigheter.

- Det blir ikke et mer brutalt arbeidsliv med Frp i regjering. Vi vil videreføre inngåtte avtaler mellom partene i arbeidslivet, påpeker hun.

MUNTERT: Jens Stoltenberg og Siv Jensen stilte opp til LOs frokostdebatt om arbeid og velferd torsdag. Foto: Scanpix
MUNTERT: Jens Stoltenberg og Siv Jensen stilte opp til LOs frokostdebatt om arbeid og velferd torsdag. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks