Hovedinnhold

Frp-Sandberg sier JA til Stoltenberg og Ap

MISTILLIT: Etter Frps sentrastyremøte mandag, sier nestformann Per Sandberg at en regjering med Høyre, uten Frp, ikke kan regne med støtte fra Frp. Selv når Ap er alternativet. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
MISTILLIT: Etter Frps sentrastyremøte mandag, sier nestformann Per Sandberg at en regjering med Høyre, uten Frp, ikke kan regne med støtte fra Frp. Selv når Ap er alternativet. Foto: EIVIND GRIFFITH BRÆNDE
Frp-nestformann Per Sandberg mener en ren Ap-regjering kan være minst like bra som en regjering av H, KrF og Venstre.

Denne saken handler om:

Høyres totale avvisning av Frp får Siv Jensens nestkommanderende til å true med å felle en regjering med H, KrF og Venstre. Alternativet kan da bli en ren Ap-regjering.

- For oss er det ingen forskjell på en Bondevik II-regjering og en Stoltenberg-regjering. Bondevik II-partiene har jo inngått forlik om en rekke saker med den rødgrønne regjeringen. På flere av våre områder er Stoltenberg faktisk bedre enn Bondevik II-partiene var, sier Sandberg til VG.

Les også:Fremskrittspartiet på frammarsj

Han mener det gjelder innenfor infrastruktur, helse, bruk av oljepenger og justis.

- Viktige

- Dette er viktige områder for oss. Ingen må komme å si at Odd Einar Dørum gjorde en bedre jobb enn Knut Storberget har gjort i justissektoren, sier Sandberg.

- Betyr det at dere foretrekker en ren Stoltenberg-regjering fremfor en Høyre-, Venstre- og KrF-regjering?

- Det vil jeg ikke spekulere i, sier Sandberg.

Frps sentralstyre vedtok mandag å opprettholde partiets linje om å ikke støtte en regjering de ikke er en del av. Partiet har også tidligere vist at de ikke nødvendigvis støtter en borgerlig regjering. I 2005 sa tidligere Frp-formann Carl I. Hagen at en regjering med Høyre, Venstre og KrF måtte gå av, dersom Kjell Magne Bondevik ble statsminister.

Diskutér:Frp kraftig frem på måling - hvorfor?

Høyres Per-Kristian Foss sa til VG lørdag at en borgerlig firepartiregjering med Frp, er helt usannsynlig.

Øker presset

Nå svarer Frp med å øke presset på de andre borgerlige partiene.

- Når dere sier dere ikke vil støtte en regjering dere ikke er en del av, betyr det at dere ikke vil forhandle med en Høyre-, KrF- og Venstre-regjering om et budsjett?

- Ja, det blir resultatet, med mindre de legger frem et rent Frp-budsjett, sier Sandberg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks