Hovedinnhold

Kastet egg på Kleppe

(VG Nett) Demokratenes Vidar Kleppe ble møtt av eggkastende demonstranter da han skulle holde valgmøte på Egertorget i dag.

Denne saken handler om:

KNUSTE MIKROFON: Demonstranter fra SOS Rasisme knuste mikrofonen til Vidar Kleppe, og kastet egg på ham på Egertorget i ettermiddag. Foto: SCANPIX
KNUSTE MIKROFON: Demonstranter fra SOS Rasisme knuste mikrofonen til Vidar Kleppe, og kastet egg på ham på Egertorget i ettermiddag. Foto: SCANPIX
Det var hissige demonstranter som kastet egg på Demokratene-formannen ved 16-tiden i ettermiddag.

Kleppe er bekymret for ytringsfriheten etter at han ble angrepet.

Han fikk også knust mikrofonen sin da han forsøkte å holde valgmøte på Egertorget i Oslo.

SOS Rasisme, som stod bak demonstrasjonen, fikk fort skylden for ugjerningene. Egget skal ifølge vitner ha blitt smurt utover Kleppes hode med en SOS-plakat. Men lederen i organisasjonen sier det ikke var dem.

- Vi har hatt et oppsummeringsmøte og funnet ut at det ikke var noen av oss som kastet egg eller gjorde herverk, sier Trond Thorbjørnsen til VG Nett.

BOMBARDERT: Vidar Kleppe ble bombardert med egg og fikk et midt i hodet. Foto: Scanpix
BOMBARDERT: Vidar Kleppe ble bombardert med egg og fikk et midt i hodet. Foto: Scanpix
- Vi var enige på forhånd om at sånne ting ikke skulle skje. Vi demonstrerte ved å stå med ryggen til og overdøve talen, forklarer SOS-lederen og legger til at taleren ble overdøvet med det samme han kom på talerstolen.

70 personer

Ifølge Thorbjørnsen var 15-20 personer fra organisasjonen tilstede på Egeertorget sammen med representanter fra blant annet Sosialistisk ungdom og Blitz-miljøet.

Politiet vet ikke hvem det var som kastet eggene, men var på stedet da «det ble tilløp til konfrontasjoner.»

- Det ble klippet noen ledninger til høyttaleranlegget og kastet ting, sier operasjonsleder Gunn Anita Bjørnbakk ved Oslo politidistrikt til VG Nett.

Hun opplyser at omtrent 70 personer var tilstede under møtet.

Valgmøtet ble oppløst av seg selv da Demokratene pakket kofferten og dro, ifølge SOS-lederen.

- Ikke noe med demokrati å gjøre

Nestleder i Demokratene, Svein Otto Nilsen, syns det er synd at slike ting skjer.

- Det har ikke noe med demokrati å gjøre i det hele tatt, sier han til VG Nett. Selv er han i Trondheim og driver valgkamp, men tror ikke at noe lignende vil skje der.

- Nei, jeg er ikke redd for noe slikt i Trondheim. Oslo er en stor by med mer og mer pøbler, sier nestlederen som håper at slikt herverk ikke vil fortsette utover i valgkampen.

Bekymret

Til NTB sier Vidar Kleppe selv at han ikke har opplevd lignende.

- Men jeg har tidligere opplevd å bli dynket av øl av Lillebjørn Nilsen. Han fikk senere Oslos kulturpris. Jeg håper ikke ungdommene som kastet egg i dag, blir belønnet med samme prisen, sier Kleppe og legger til at han er bekymret for ytringsfriheten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks