Hovedinnhold

Stormet hamp-butikk

Ved 13:45-tiden i formiddag gikk en gruppe på
 6-7 ungdommer ikledd amerikansk fotballutstyr inn i en hamp-butikk.
Ved 13:45-tiden i formiddag gikk en gruppe på 6-7 ungdommer ikledd amerikansk fotballutstyr inn i en hamp-butikk.
(VG Nett) Et titalls ungdommer i kamputrustning stormet i formiddag en butikk i Oslo.
Pøbelaktig

- Jeg synes dette er barnslig og pøbelaktig. Men man kan jo ikke vente seg noe annet - de er jo bare barn og de vet ikke hva de gjør, mener Solheim. Han synes det var bra at ungdom engasjerer seg, men synes det er for dumt at de engasjerer seg i dette.

- Det er latterlig å protestere mot hamp - det er ingen som har dødd av hamp i hele verden, påstår Solheim, og hevder at det hvert år dør tusenvis av mennesker i bomullsindustrien, mens hamp er helt miljøvennlig.

- Dere skulle heller gått til Hennes og Mauritz og protestert, roper Solheim til demonstrantene, før han lukker døren til butikken.

Mot narkoreklame

- Vi ønsket å gjøre forbipasserende oppmerksomme på hva Hemp House driver med. De later som om de tenker på miljøvern, mens de egentlig lager reklame for cannabis. Jeg tror demonstrasjonen hadde vært mer vellykket om han hadde vært villig til å diskutere med oss, men det ville han ikke, forteller Lina Maria Karlsen (16), en av de som demonstrerte mot butikken.

Solheim tok det hele med knusende ro, men ringte for sikkerhets skyld politiet. Han synes ungdommene overreagerer;

- Hva har vel de med hva jeg røyker, påpeker han.

Ikke nervøs for etterspill

- Våre demonstranter var snille og rolige, og de gikk da de fikk beskjed om det. I det hele tatt synes jeg at demonstrasjonen gikk greit for seg, forteller Jacobsen. Han legger til at han ikke er bekymret for politianmeldelsen mot UMN.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks