Hovedinnhold

Store bøter til bedrifter som lar papirløse jobbe

BØTELAGT: Stavanger Universitetssykehus er en av bedriftene som har blitt tatt for å ha papirløse i arbeid. Foto: Trond Sørås, VG
BØTELAGT: Stavanger Universitetssykehus er en av bedriftene som har blitt tatt for å ha papirløse i arbeid. Foto: Trond Sørås, VG
Flere bedrifter i Rogaland, blant annet Stavanger universitetssjukehus, har fått bøter på flere hundre tusen kroner for å ha papirløse i arbeid.

Tips oss

Stavanger universitetssjukehus (SUS) må betale 350.000 kroner for å ha hatt ti papirløse i arbeid, skriver Stavanger Aftenblad.

- Vi vedtar forelegget. Da vi ble gjort oppmerksom på lovbruddet, avsluttet vi straks vårt arbeidsforhold. Vi endret også rutinene, slik at dette ikke skal skje igjen, sier informasjonssjef Maiken Jonassen ved SUS.

Solabakeren AS har fått et like høyt forelegg for å ha nektet å sparke en mann fra Eritrea. Mannen har vært ansatt siden 2004, men da han i august 2010 fikk endelig avslag på asylsøknaden, fikk han ikke skattekort og heller ikke lov til å jobbe i Norge. Bedriften jobber nå med å avslutte arbeidsforholdet.

I høst ba politiet i Rogaland statsadvokaten bøtelegge 30 firmaer for til sammen 5 millioner kroner for å ha hatt asylsøkere med avslag på lønningslista. Den største boten er på 500.000 kroner, skriver avisa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks