Hovedinnhold

Stor trafikk har satt stopper for selvangivelse-sjekk

OVERBELASTNING: Det er denne beskjeden som møter deg dersom du skal sjekke selvangivelsen din. Foto: Skjermdump
OVERBELASTNING: Det er denne beskjeden som møter deg dersom du skal sjekke selvangivelsen din. Foto: Skjermdump
(VG Nett) Dersom du vil sjekke selvangivelsen elektronisk, må du regne med å vente en god stund.

Idag sendes selvangivelsen ut til 3,9 millioner lønnstakere og pensjonister i Norge.

Gjennom skatteportalen altinn.no har man også muligheten til å sjekke selvangivelsen elektronisk, noe som har ført til at nettsiden har gått på en smell i morgentimene.

Flere og flere sjekker selvangivelsen på nett, og så langt er trafikken så stor, at det har ført til full stopp hos nettsiden.

- Det er en veldig pågang, og derfor går det også litt tregt. På altinn jobber de nå på spreng for å få løst problemet, sier informasjonsdirektør i skatteetaten, Lise Halvorsen til VG Nett like etter 08.30

Til NRK sier redaktør og informasjonsanvarlig for altinn, Jørgen Ferkingstad, at de ikke vet hvor mange som har forsøkt å logge seg inn, og beklager påloggingsrotet.

- Vi har ikke tall på hvor mange som forsøker, men godt over 100.000 har vært innen på Altinn mellom klokken 08.00 og 09.00 i dag. Det kan være like mange som har gått via Skatteetaten og Mi Side. Det er en stor andel av Norges befolkning som prøvers å logge seg inn samtidig, sier han.

- Sjekk tallene

Skatteetaten oppfordrer alle til å sjekke at opplysningene stemmer.

- Husk at det er du som har den beste informasjonen om dine økonomiske forhold. Ikke risiker å få tilleggsskatt fordi du ikke har sjekket tallene. Tilleggsskatt på uoppgitt inntekt er 30 prosent, så det er viktig at alle tar seg tid til å gjøre denne jobben, oppfordrer regiondirektør for Skatt Øst, Ann Kjersti Kjeia Sletten.

Les også: Slik sjekker du skatten på nett

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks