Hovedinnhold

Storberget trekker hijab-forslaget

Innrømmer at det ikke var han som tok beslutningen

REGJERINGSKVARTALET (VG Nett) Justisdepartementet går tilbake på avgjørelsen om å la kvinner i politiet få bruke hijab.

Tips oss

- Vi har i dag besluttet å ikke gå videre med forslaget om å endre politiets uniformsreglement, sier Storberget på pressekonferansen.

VGTV:Se Storberget fortelle hvor de trekker hijab-forslaget

- Jeg har konkludert med at det er ikke et så tungt egnet virkemiddel for å fortsette det gode arbeidet politet gjør for å rekruttere fra minioritetene at man går videre med et slikt forslag, fortsatte Storberget, som innrømmer at dette ikke har vært noen enkel sak.

- Det gjelder både prosessuelt for min del, men også innholdsmessig.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Nett her!

Tar alt ansvar selv

Ifølge NRK skal ikke sjefen selv ha vært kjent med at det på departementets nettsider ble informert om at uniformert politi skulle få bruke hijab.

Justisministeren gjør det likevel klart at han ikke ønsker å gå inn på hvem som har gjort hva i prosessen med hijab-forslaget i departementet.

- Jeg er sjef for justisdepartementet og dermed alle prosesser og beslutninger som blir tatt. Jeg er statsråd og det er alltid mitt ansvar, sa Storberget.

Leserne diskuterer: - Er Storberget pinglete?

Innrømmer at han ikke hadde konkludert

HIJAB I POLITIET: I Storbritannia har kvinner fått lov til å bruke hodeplagget. Foto: AFP
HIJAB I POLITIET: I Storbritannia har kvinner fått lov til å bruke hodeplagget. Foto: AFP

Storberget fikk gjentatt spørsmål fra journalister på pressekonferansen om hvem som tok beslutningen da departementet 4. februar først gikk ut og ga sin tilstlutning til Politidirektoratets forslag om at politikvinner kan få bruke hijab.

- Jeg vil ikke gå inn i denne prosessen, gjentok han gang på gang, men la til at dersom det blir en sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen, så skal de få svar på alle sine spørsmål.

Men på direkte spørsmål fra VG Nett innrømmer justisministeren at han ikke hadde trukket noen konklusjon om hva han mente om hijab i politiet da notatet ble lagt frem 4. februar. Med det innrømmer Storberget også at det ikke var han som tok departementets avgjørelse om først å godta hijab i politiet.

Dermed har noen av hans medarbeidere handlet på egenhånd, uten at statsråden har hatt kontroll over hva som har skjedd.

På et annet direkte spørsmål, fra TV2, om alle hans medarbeidere kommer til å fortsette, svarer Knut Storberget følgende:

- Absolutt!

Ikke snakket før i dag

Justisministeren nyttet likevel anledningen til å si at han brenner for å få flere med minioritetsbakgrunn inn i politiet.

- Jeg er glad for at politiet jobber godt med dette. Jeg er også glad for at vi i 2008 hadde et rekordstort opptak av elever med minioritetsbakgrunn. Det er veldig viktig for oss.

Justisdepartementet, Arbeiderpartiet sentralt og minister Knut Storberget selv har de siste dagene unnlatt å kommentere stormen rundt forslaget som ble offentliggjort fra Justisdepartementet 4. februar i år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks