Hovedinnhold

Stoltenberg vil ikke ha hijabforbud i skolen

KLAR MELDING: - Regjeringen går ikke inn for å innføre nye nasjonale lovforbud mot denne typen plagg i skolen, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding. Foto: VG
KLAR MELDING: - Regjeringen går ikke inn for å innføre nye nasjonale lovforbud mot denne typen plagg i skolen, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding. Foto: VG
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) mener det ikke er nødvendig å forby skolejenter å gå med hijab.

Denne saken handler om:

Både Ap-nestleder Helga Pedersen og Oslo SV-leder Heikki Holmås har åpnet for å se på et forbud. SV-leder Kristin Halvorsen synes ikke jenter i barneskolen bør ha hijab, men ønsker ikke at det skal forbys.

VG NETT-LESER:
«Jeg syns det er helt ok at folk går i burka. På dårlige hårdager skulle jeg gjerne hatt en selv»
Diskutér saken her!

Statsminister Jens Stoltenberg presiserer at heller ikke han mener det er nødvendig å forby hijab i skolene.

- Regjeringen går ikke inn for å innføre nye nasjonale lovforbud mot denne typen plagg i skolen, opplyser Statsministerens kontor i en pressemelding.

Les også:Ap splittet om burka-forbud

- Må skillem mellom burka og niqab

Stoltenberg viser til at den enkelte skole kan innføre forbud mot hodeplagg som dekker ansiktet, som burka og niqab.

- Når det gjelder forbud mot hijab eller burka, vil jeg si følgende. Det første er at vi må skille mellom de to. Det er ganske stor forskjell på noe som dekker ansiktet og noe som ikke gjør det, som er mer et hodeplagg. Jeg tror vi har en ganske god løsning, og det er at vi overlater til den enkelte skole, den enkelte kommune å vurdere om det er behov for regler, forbud, sa Stoltenberg i et intervju på Politisk kvarter på NRK onsdag.

I pressemeldingen understreker Stoltenberg at dette kun gjelder plagg som dekker ansiktet - ikke hijab.

Les også:Hemmelig burkarapport lekket ut i Danmark

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks