Hovedinnhold

Stoltenberg reagerer på Helse-Hanssens telefoner

Foto: Nils Bjåland
Foto: Nils Bjåland
(NTB) Statsministeren tar avstand fra Bjarne Håkon Hanssens telefoner til sykehusledelsen for å hjelpe sin syke venn, stortingsrepresentant Inge Ryan.

Denne saken handler om:

- Jeg er sikker på at Bjarne Håkon Hanssen gjorde det i beste mening. Men han har jo selv tydelig sagt at det var galt av ham å gjøre det, at det lett kan misforstås, og at man derfor ikke bør ta den typen telefoner. Spesielt ikke når det gjelder mennesker han kjenner. Det mener jeg er en klok vurdering fra hans side, sier Stoltenberg til NRK, ifølge NTB.

Ryan, som var lagt inn på Ullevål universitetssykehus med lungebetennelse og høy feber, skal ha klaget over trekk på rommet. Han var plassert på Infeksjonsmedisinsk avdeling, der en del av rommene er toppmoderne isolatrom. Men disse rommene har også mye utstyr og en type aircondition som kan virke ubehagelig, skriver Dagbladet søndag.

Hanssen bekrefter at Inge Ryan selv tok kontakt med ham. Etter det tok Hanssen selv kontakt med sykehusdirektør Tove Strand.

- Jeg sa bare det at jeg hadde snakket med Inge Ryan, og at det var deler av den historien han fortalte meg som jeg var bekymret for. Også ba jeg henne forsikre meg om at han fikk god behandling, sier Hanssen til avisen.

Han vil ikke kommentere om det var klagen om trekk som var årsaken til bekymringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks