Hovedinnhold

Stoltenberg lover skattelette til fagorganiserte

ARBEIDSMARKEDET MER VELORGANISERT: - Skattefradrag for fagforeningskontingent bidrar til å gjøre det norske arbeidsmarkedet mer velorganisert, sier Stoltenberg. Foto: Trond Solberg/VG
ARBEIDSMARKEDET MER VELORGANISERT: - Skattefradrag for fagforeningskontingent bidrar til å gjøre det norske arbeidsmarkedet mer velorganisert, sier Stoltenberg. Foto: Trond Solberg/VG
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) lover ytterligere skattelettelser for norske fagorganiserte som svar på at LO krever tusenlapper i fagforeningsfradrag.

Denne saken handler om:

- Vi er innstilt på å fortsette opptrappingen av skattefradraget for fagforeningskontingent, sier statsminister Jens Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I forrige stortingsperiode ble fagforeningsfradraget doblet fra 1.800 til 3.600 kroner. I fjor ble beløpet bare justert opp i takt med prisveksten, og fradraget er nå på 3.660 kroner.

- Skattefradrag for fagforeningskontingent bidrar til å gjøre det norske arbeidsmarkedet mer velorganisert, sier Stoltenberg.
I forkant av 1. mai krevde LO-leder Roar Flåthen en kraftig økning i fradraget for fagforeningskontingent. Hvis det skal monne, så må det dreie seg om tusenlapper, sa LO-lederen til ANB den gang.

- Vi forventer at fagforeningsfradraget blir ytterligere økt denne stortingsperioden, sa Flåthen og krevde «en vesentlig økning».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks