Hovedinnhold

Skled inn i bil, men kjørte videre

Vitne: Osmundsen laget 20 cm lang sprekk

VITNE: Jan Egil Andresen ble sjokkert da han så statsråd Manuela Ramin-Osmudsen og mannen Terje Osmundsen kjøre inn i en parkert bil her ved parkeringsplassen på Mylla - og så dra videre. Foto: Richard Eriksen
VITNE: Jan Egil Andresen ble sjokkert da han så statsråd Manuela Ramin-Osmudsen og mannen Terje Osmundsen kjøre inn i en parkert bil her ved parkeringsplassen på Mylla - og så dra videre. Foto: Richard Eriksen
MYLLA/OSLO (VG) Statsråd Manuela Ramin-Osmundsen og mannen Terje Osmundsen kjørte i går inn i en parkert bil. Deretter kjørte de videre.

Denne saken handler om:

I veikanten ble Jan Egil Andresen (29) stående som måpende vitne da statsrådsekteparet forlot bilen de hadde kjørt på - uten å legge igjen lapp med navn og nummer:

- Jeg synes det er merkelig at så profilerte mennesker ikke legger igjen en lapp til den uheldige bileieren, sier Andresen.

Flere vitner

Episoden skjedde på en parkeringsplass ved Mylla, nord i Nordmarka ved 12-tiden i går. Eliteløperen med NM-sølv og internasjonale meritter for skilandslaget kom fra en treningsøkt da han så ekteparet Osmundsens bil komme på stive hjul. Bak rattet satt gründer Terje Osmundsen. Likestillingsminister og ektefelle Manuela Ramin-Osmundsen (Ap) satt ved hans side.

- Deres svarte Peugeot stasjonsvogn skled rett inn i en parkert Mazda. Den parkerte bilen fikk en 20 centimeter lang sprekk i støtfangeren, sier Andresen.

Det var svært vanskelige kjøreforhold i går, og flere småulykker.

BARNE- OG LIKESTILLINGSMINISTER: Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: SCANPIX
BARNE- OG LIKESTILLINGSMINISTER: Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: SCANPIX

- Det var ganske mange mennesker på parkeringsplassen som så hva som skjedde, og som reagerte på at de bare stakk av, sier Andresen.

Så ingen skade

Han forteller at ekteparet etter hendelsen, rygget ut og parkerte et stykke lenger bort på parkeringsplassen. Her gikk de ut og snakket sammen mens de så over sin egen bil. Deretter skal de ha satt seg inn i bilen igjen og kjørt av sted.

- Jeg ønsker ikke å lage noe bråk rundt dette, men håper i hvert fall at eieren av Mazda'en slipper å sitte igjen med regningen, sier Andresen.

Terje Osmundsen legger overfor VG ikke skjul på at ekteparet hadde et uhell på Mylla i går. Men ansvar for noen skade påtar han seg ikke.

- Jeg gikk tilbake og sjekket den parkerte bilen. Det var ingen skade på den. Om det var en 20 centimeter lang sprekk i støtfangeren, må noen andre ha forårsaket det. Hadde jeg skadet bilen, ville jeg selvfølgelig ha lagt igjen en lapp, sier Osmundsen.

Han ønsket i går ikke å sette VG i kontakt med sin kone.

- Om det var Terje som kjørte bilen, er det han som er ansvarlig, sier kommunikasjonsrådgiver Torstein Rudi ved statsrådens kontor.

- Men passasjeren har vel også et moralsk ansvar?

Ikke uvanlig

- Jeg skal sjekke om dette er noe statsråden skal kommentere, sier Rudi.

VG kom ikke i kontakt med Manuela Ramin-Osmundsen i går.

- Det skjer dessverre stadig oftere at vi ser folk krasjer i parkerte biler og stikker av, sier informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Det er i utgangspunktet føreren av bilen sin plikt å si ifra om han eller hun har kjørt inn i en annen bil. Men Haakonsen mener dette ikke fritar personen som sitter ved siden av for skyld.

- Det er ikke noe juridisk skyld, men mer en moralsk plikt for å stå for det du gjør og ikke stikke av, sier Haakonsen til VG.
- Kontakt meg

Etter å ha lest omtalen av saken i dagens avis kontaktet Terje Osmundsen VG Nett på nyttårsaften, og oppfordret bilens eier om å kontakte ham dersom han eller hun har noen spørsmål om hva som skjedde på parkeringsplassen.

Han avviser at de forsøkte å stikke av.

- Vi konstaterte at flere biler på den såpeglatte parkeringsplassen ville lede til flere uhell, og valgte derfor å parkere noen få meter lenger borte i veien ved Mylla dam. Deretter gikk vi en tre timers skitur i skisporene langs Mylla, der vi møtte flere av de samme menneskene som vi traff på parkeringsplassen, skriver Osmundsen i en e-post til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks