Hovedinnhold

Senterpartiet over sperregrensen

VOKSER: Sp-leder Liv Signe Navarsete kan koste på seg et lite smil etter at partiet har karret seg over sperregrensen på Nationens partibarometer for juli. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN / VG
VOKSER: Sp-leder Liv Signe Navarsete kan koste på seg et lite smil etter at partiet har karret seg over sperregrensen på Nationens partibarometer for juli. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN / VG
Senterpartiet er over sperregrensen, mens SV fortsatt ligger under på en fersk meningsmåling. Høyre og Frp har rent flertall på Stortinget, ifølge målingen.

Senterpartiet får 4,7 prosent på Nationens partibarometer for juli. På forrige måling lå de under sperregrensen. Foreløpig er ekspertene usikre på hva statsrådsbyttene betyr for oppslutningen, men noen umiddelbar effekt er det ikke snakk om.

- Partiet og regjeringen sliter. Det kan så klart være en styrke at Marit Arnstad har sittet i regjering før, men i bunn og grunn har det nok lite å si, sier valgforsker Bernt Aardal.

På målingen får regjeringskollega SV 3,7 prosent, fram 0,2 prosentpoeng siden juni, men fortsatt under sperregrensen. Arbeiderpartiet går fram 2,1 prosentpoeng til 29,9 prosent.

Høyre og Frp har på denne målingen rent flertall og ville fått til sammen 89 mandater på Stortinget om dette hadde vært valgresultatet. Høyre går tilbake med 1,7 prosentpoeng til en oppslutning på 32.2 prosent, mens Frp går forsiktig fram med 0,7 prosentpoeng til 18,2 prosent.

Hvis man tar Venstre og KrF med i regnestykket, har den borgerlige siden et solid flertall med 106 mandater av 169 mulige. Venstre får 4,7 prosent (tilbake 0,7) og KrF det samme som Venstre, men fram med 0,5 prosentpoeng siden juni.

På meningsmålingen, som er utført av Sentio på oppdrag fra Nationen og Klassekampen, får Rødt 0,8 prosent (tilbake 0,9) og Miljøpartiet De Grønne 0,7 prosent (som før).

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks