Hovedinnhold

- Regjeringen skjulte kreftfare ved Mongstad

EVAKUERT: Mongstad-anlegget. Foto: Scanpix
EVAKUERT: Mongstad-anlegget. Foto: Scanpix
- Regjeringen har skjult en betydelig kreftfare ved testsenteret på Mongstad. Dette er gambling med folks helse, sier Line Henriette Hjemdal (KrF).

Denne saken handler om:

Fredag vil opposisjonen fremme mistillitsforslag mot olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp). Årsaken er at de mener Stortinget bevisst ble feilinformert om tidspunktet for ferdigstilling av fullskalaanlegget på Mongstad.

Men i rapporten som Riis-Johansen oversendte til opposisjonen etter at de hadde bedt om innsyn i den, kommer det også fram opplysninger om helsefaren ved Mongstadanlegget, skriver Bergens Tidende.

LES OGSÅ: Bløffet om CO2-avgift

Rapporten viser at regjeringen siden april i fjor har visst at kreftfaren ved bruk av aminer i renseprosessene på Mongstad ikke vil kunne avklares før om tre til fire år.

Amin-teknologi er vurdert som den eneste såkalt modne teknologien til bruk i det fullskala renseanlegget på Mongstad.

- KrF og jeg hadde aldri sagt ja til bygging av amindelen av testsenteret hvis vi hadde kjent til det regjeringen ble varslet om gjennom denne rapporten. Det er ingen på Stortinget som med vitende og vilje gambler med folks helse på denne måten, sier en opprørt Line Henriette Hjemdal.

Regjeringspartiene slår ring om statsråden og avviser all kritikk. Aps nestleder, Helga Pedersen, sier Stortinget har fått all relevant informasjon. Ettersom regjeringspartiene har flertall i Stortinget, vil ikke mistillitsforslaget bli vedtatt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks