Hovedinnhold

Refser Huitfeldt for homo-vedtak

Mener regjeringen bryter egne regler

OVERSER REGELVERK: Anniken Huitfeldt sa på pressekonferansen 19. februar at Frelsesarmeens ungdom likevel skulle få penger. Foto: Scanpix
OVERSER REGELVERK: Anniken Huitfeldt sa på pressekonferansen 19. februar at Frelsesarmeens ungdom likevel skulle få penger. Foto: Scanpix
Anniken Huitfeldt (Ap) får flengende kritikk fra sitt eget fordelingsutvalg for å gi penger til Frelsesarmeens ungdom på tross av deres diskriminering av homofile.

Denne saken handler om:

I et brev VG har fått tilgang til, får Barne- og likestillingsministeren svært krass kritikk for at hun aksepterer diskriminering som er religiøst begrunnet, stikk i strid med gjeldende regelverk.

«Det vil lett skapes et inntrykk av at de med gode forbindelser i departementet eller det politiske miljø, vil kunne skaffe seg en særbehandling ved at søknader innvilges til tross for at de er i strid med regelverket», skriver fordelingsutvalget i brevet.

Utvalget, som fordeler offentlig støtte til barne- og ungdomsorganisasjoner, sa i desember nei til å støtte Frelsesarmeens ungdom. Årsaken er at homofile nektes lederverv i organisasjonen.

VG Nett-leser:Om homofile føler seg støtt av denne gruppen (som forøvrig bidrar stort for å hjelpe de dårligste stilte her til lands) får de bare holde seg unna.Diskutér!

Etter sterke reaksjoner og klage til departementet, overprøvde Huitfeldt 19. februar i år vedtaket.

Regler skal følges

- Det er sjelden at vi som underliggende etat ytrer oss om behandlingen av en klagesak. Når vi gjør det i denne saken, er det fordi vi er bekymret for prosessen.

Det er opp til politikerne å bestemme regelverket.

Men når det finnes et regelverk, må man forholde seg til det, sier leder i fordelingsutvalget Ramborg Elvebakk til VG.

- Når reglene blir endret i forbindelse med behandlingen av en klagesak, er det uheldig, legger hun til.

Utvalget er krystallklare på at forskriften juridisk sett ikke kan forstås slik departementet tar til orde for i klagesaken.

Statssekretær Kjell Erik Øie er uenig i at departementet har brutt egne forskrifter, men sier at departementet vil endre forskriften fordi den kan tolkes ulikt.

- Dette er ingen politisk snuoperasjon.

Dette er en forskrift som jeg personlig kjenner bakgrunnen for, og vedtaket i klagesaken er i tråd med det som har vært hensikten hele veien, sier Øie til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks