Hovedinnhold

Pensjonister kan få skattesmell

FINANSDEPARTEMENTET HAR SENDT FORSLAG UT PÅ HØRING: Regjeringen går inn for en ny skattejustering som vil gi økt skatt til alle pensjonister. Foto: Trond Solberg
FINANSDEPARTEMENTET HAR SENDT FORSLAG UT PÅ HØRING: Regjeringen går inn for en ny skattejustering som vil gi økt skatt til alle pensjonister. Foto: Trond Solberg
Regjeringen går inn for en ny skattejustering som vil gi økt skatt til alle pensjonister som får over 281.000 i årlig pensjon.

Denne saken handler om:

Finansdepartementet har sendt forslaget ut på høring og planen er å få det gjennom i Stortinget før høstens statsbudsjett, skriver Dagbladet.

Forslaget betyr økt skatt til pensjonister som får utbetalt mer enn 281.000 årlig. For noen vil det dreie seg om et beløp på noen hundrelapper, mens det for de med høyest pensjon kan utgjøre over 10.000 kroner i skatteøkning.

Les også:Pensjonister kan tjene så mye de vil

- Oppfatter regjeringen som pensjonsgrådige

En pensjonert spesialsykepleier kan ifølge Dagbladet for eksempel forvente seg en økning på 2.642 kroner årlig, mens en pensjonert lege kan få en skatteøkning på 14.285 kroner.

- Jeg må innrømme at jeg oppfatter regjeringen som pensjonsgrådige. Dette forslaget rammet alt for bredt og innstrammingene kommer på toppen av flere andre innstramminger, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Les også:Skattesjokk for pensjonister i utlandet

Håper på debatt

Unio-lederen sier at skatteskjerpelsene for hans medlemmer vil utgjøre mellom 5- og 6.000 kroner.

- Jeg håper virkelig at det blir en debatt rundt dette forslaget. Det skylder vi våre pensjonister, sier Folkestad.

Les også:Flere pensjonister fortsetter å jobbe

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks