Hovedinnhold

Navarsete venter fortsatt på skattebeviset

Skal legge det frem i dag

(VG Nett) I går bestemte Liv Signe Navarsete seg for å bevise at hun betalte skatt for gullsmykket hun fikk i gave som statsråd. Foreløpig har ikke skattemyndighetene funnet dokumentasjon å gi henne.

Denne saken handler om:

Tips oss

I går morges, formiddag og ettermiddag nektet kommunalministeren å legge frem bevis for at hun har betalt skatt for dåpsgaven hun fikk etter at hun var gudmor og døpte fergen «M/S Bergensfjord» for Aker Yards.

Det eksklusive gullarmbåndet hun fikk har en verdi på 26 500 kroner.

Les også:Velgerne tror gaver påvirker politikerne

Liv Signe Navarsete har påstått overfor VG Nett at hun har vært klar over verdien på smykket i lang tid, helt siden hun etter eget utsagn fikk taksert det og meldte det inn for skattemyndighetene rundt årsskiftet 2006-2007. Men hun har inntil i går kveld nektet å bevise dette.

Vet du noe om denne saken?Kontakt VG Netts journalister her!

Først da Navarsete fløy sammen med statsministeren, på vei fra Trondheim til Oslo i går kveld, bestemte hun seg for å snu. Kommunalministeren forsto at hun ikke ble trodd, og varslet at hun i dag ville legge frem et bevis på at hun faktisk har betalt skatt for gaven hun fikk.

Ikke fått dokumentasjon

- For meg har det vært viktig at det nå blir stadfestet av ligningsmyndighetene at det ikke har kommet frem nye opplysninger i saken - det vil si at jeg har oppgitt armbåndet til beskatning, skrev Navarsete i en tekstmelding til VG i går kveld.

Les også:Fire av ti mener hun bør trekke seg

Men ligningsmyndighetene, i hennes tilfelle Skatt Vest, vil ikke offentliggjøre noe som helst fra statsrådens selvangivelse. Det må Liv Signe Navarsete i så fall gjøre selv.

- Vi kan ikke kommentere enkeltpersoners ligning, sier kommunikasjonsrådgiver Eva Karin Dahle Rabben i Skatteetaten.

Like før klokken 14.00 onsdag, mens hovedpersonen selv satt i regjeringskonferanse på Statsministerens kontor, fikk VG Nett opplyst at Liv Signe Navarsete ennå ikke hadde fått dokumentasjon på at hun har betalt skatt for gaven hun fikk.

Tror du politikerne lar seg påvirke av gavene?Diskutér saken her!

- Jeg kan bekrefte at det har vært en dialog mellom Navarsete og skattemyndighetene i dag. Men jeg kan ikke si noe om saksbehandlingen eller tiden vi kommer til å bruke på saksbehandlingen. Men vi kommer til å gi skatteyteren den informasjonen hun ønsker så fort vi har den, sier kommunikasjonsrådgiveren i Skatteetaten.

Skjulte armbåndet i fire år

Under et møte på statsministerens kontor sist fredag informerte Liv Signe Navarsete om gullsmykket hun hadde fått for jobben hun gjorde i ministerrollen for første gang. Da hadde statsråden hemmeligholdt smykket for regjeringssjef Jens Stoltenberg i fire år.

Vet du noe om dette?Kontakt VG Nett her!

På NRK tirsdag kveld fikk Navarsete spørsmål om hun tror debatten blir lagt død nå. Da svarte hun følgende:

- Det bestemmer ikke jeg. Det bestemmer andre aktører, sa hun.

Navarsete til VGTV:- Gjorde ikke det jeg burde gjort

Hun avviser påstander om at hun flere ganger skal ha kommet med uriktige opplysninger og framholder at hun har fortalt historien «slik hun har opplevd den». Samtidig beklager hun at hun ikke meldte gaven inn til Stortingets frivillige gaveregister.

Navarsete har også flere ganger understreket at hun er glad for de nye reglene som er innført.

Statsminister Jens Stoltenberg er glad for at Sp-leder Liv Signe Navarsete har beklaget at hun tok i mot armbåndet fra Aker Yards.

- Hun har jo selv beklaget det tydelig og klart. Jeg er enig i den beklagelsen. Det er jo et uttrykk for at hun mener at hun ikke skulle tatt det i mot, sier Stoltenberg til VG Nett.

Se intervjuet med statsministeren på VGTV her.

Navarsete har pekt på at en offentliggjøring av skattetallene ville innebære et brudd på prinsippet om at ligningsopplysninger er en sak mellom den enkelte og skattemyndighetene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks