Hovedinnhold

Navarsete tar selvkritikk: - Jeg burde informert Terje

TAR KRITIKK: Liv Signe Naversete innrømmer at hun ikke tenkte godt nok over om pengegaven fra Eidsiva gjorde henne eller Terje Riis-Johansen inhabile. Foto: Scanpix.
TAR KRITIKK: Liv Signe Naversete innrømmer at hun ikke tenkte godt nok over om pengegaven fra Eidsiva gjorde henne eller Terje Riis-Johansen inhabile. Foto: Scanpix.
STORTINGET (VG Nett) For første gang innrømmer partileder Liv Signe Navarsete at hun burde fortalt olje- og energiministeren om hvem som ga partiet hans støtte.

Denne saken handler om:

Pengene, i alt 700.000 kroner, fra Eidsiva Energi og Troms Kraft skulle brukes til prosjekter rundt fornybar energi, men ble isteden brukt i all hovedsak til Senterpartiets valgkamp foran Stortingsvalget i fjor høst.

Støtten Senterpartiet fikk fra de offentlig eide selskapene, er ulovlig. Partiet ble tidligere i høst tvunget til å tilbakebetale de 700.000 kronene de fikk i partistøtte fra de to selskapene.

Les også: - Saken er fortsatt mistenkelig

Riis-Johansen har behandlet flere saker som berører de to selskapene, blant annet konsesjonssaker.

VG Netts Erlend Skevik blogger: - Stortingets grillmestere 

Kontrollkomiteen grillet statsråden om hva han visste og burde ha visst da han behandlet konsesjons- og støttesøknadene.

Da partileder Liv Signe Navarsete i Senterpartiet ankom Storinget i dag, for å delta på høringen til kontroll- og konstitusjonskomiteen, innrømmet hun for første gang at hun burde informert olje- og energiministeren.

- Jeg burde informert Terje Riis-Johansen om hvilke aktører dette var slik at han kunne fått mulighet til å vurdere sin habilitet, sier hun.

- Hvorfor vurderte du ikke din egen habilitet hvis du mener at han burde gjort det hvis han hadde visst om navnene?

- Det er akkurat samme grunn, at jeg ikke reflekterte over det. Verken min egen habilitet eller hans habilitet. Jeg gjorde det ikke og det er to sider av samme sak, svarer Senterpartiet-lederen.

Liv Signe Navarsete informerte heller ikke Jens Stoltenberg eller noen av de andre i regjeringens underutvalg om at mannen regjeringen utnevnte som styreleder i Eidsiva Energi - samtidig representert en av de største økonomiske bidragsyterne til Senterpartiet.

Har du tips om norsk politikk? Kontakt VG Netts journalister her! 

- Dette var en prosjekt som ikke lå internt i Senterpartiet, og jeg var heller ikke kjent med hvem vi fikk disse pengene fra før ut på sommeren, midt i valgkampen. Da reflekterte jeg ikke over det. Det er rett og slett sånn det er, jeg kan ikke gi noe bedre svar. Det er en travel hverdag, sier Navarsete til VG Nett.

Leder Anders Anundsen i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget er mer fornøyd med Navarsetes opptreden i dag enn hennes partikollega:

- Navarsete kom bedre ut av det enn Riis-Johansen, ikke minst fordi hun nå innrømmer at hun vurderte feil da hun ikke orienterte de andre statsrådene om støtten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks