Hovedinnhold

Lysbakken parlamentarisk leder i SV

VIKTIG POSISJON: SV-nestleder Audun Lysbakken tar over som partiets parlamentariske leder. Her sammen med Kristin Halvorsen under partiets landsmøte i mars. Foto: Hallgeir Vågenes
VIKTIG POSISJON: SV-nestleder Audun Lysbakken tar over som partiets parlamentariske leder. Her sammen med Kristin Halvorsen under partiets landsmøte i mars. Foto: Hallgeir Vågenes
SVs stortingsgruppe valgte fredag partiets nestleder, Audun Lysbakken, til ny parlamentarisk leder.

Bård Vegar Solhjell var også nevnt som en kandidat.

Lysbakken og Solhjell regnes som de to som kjemper om å ta over etter Kristin Halvorsen som partileder. Enkelte i partiet ønsket seg Solhjell som parlamentarisk leder, så han kunne få styrken og erfaringen han trenger som en partilederkandidat.

Nå blir det i stedet nestleder Audun Lysbakken, som var stortingsrepresentant fra 2001 til 2005.

- Jeg er stolt over å ha fått gruppas tillit, sier Lysbakken.

Han håper å bygge videre på regjeringserklæringen SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet nylig la fram på Soria Moria.

- Nå starter arbeidet med å gjennomføre den rødgrønne politikken vi er blitt enig om i Soria Moria 2. Den legger opp til en ambisiøs miljø- og klimapolitikk og er et godt grunnlag for å jobbe fram gode, konkrete miljøtiltak, sier Lysbakken.

- Det blir også viktig å følge opp målet om å utjevne lønnsforskjeller mellom kvinner og menn. Her fikk vi et godt grunnlag i den nye regjeringsplattformen, men dette krever mobilisering og hardt arbeid i tiden framover, sier den nyvalgte parlamentariske lederen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks