Hovedinnhold

Lokalpolitikerne vil fylle bassenget - med betong...

TAR SAKEN: Magnus Ølen (7) ivrer for fortsatt basseng ved skolen sin i Ølen. Nå har han tatt opp saken med statsministeren. Foto: Haakon Nordvik
TAR SAKEN: Magnus Ølen (7) ivrer for fortsatt basseng ved skolen sin i Ølen. Nå har han tatt opp saken med statsministeren. Foto: Haakon Nordvik
ØLEN/HUK (VG Nett) Her gir Magnus Ølen statsminister Jens Stoltenberg sjansen til å holde løftet om å fylle opp svømmebassengene.

Denne saken handler om:

Brevet til Jens Stoltenberg

I går sendte skolen et brev til statsminister Jens Stoltenberg, skrevet på dugnad av 1. klassen på skolen – etter iherdig innsats fra nettopp Magnus Ølen.
I brevet står det:
«Kjære Jens Stoltenberg. Me er 1. klasse på Ølen skule i Vindafjord kommune, Rogaland. Me likar godt å bada i bassenget på skulen vår.
Dei som styrer kommunen vår vil støypa igjen bassenget for å spara pengar. Dette synest me er dumt, for me vil læra å symja.
Kan du hjelpa oss slik at me kan behalda bassenget vårt?
Helsing 1. klasse.»

For sjuåringen frykter å miste skolebassenget sitt på Ølen skule i Vindafjord i Rogaland: Kommunepolitikerne mener det er nok med ett basseng i den nye, sammenslåtte kommunen. Derfor vurderer de å fylle igjen svømmebassenget til Magnus og de andre elevene med betong og lage klasserom der, melder lokalavisen Grannar.

- Jeg liker så godt å bade, og vil ikke at det skal bli nedlagt, sier Magnus til VG.

Les også:Her tømmes nok et skolebasseng

Kan bli nedlagt

Bassenget er allerede bare i drift mellom høstferien og fram til påske, men blir flittig brukt i vintermånedene.

- Vi er der minst en gang i uka. Det er de kjekkeste timene i hele uka for elevene, sier lærer Bjørg Østvold til VG.

Blir bassenget lagt ned, må elevene busses flere mil, til bassenget i Vindafjord som politikerne vil beholde.

De tar endelig stilling til saken i august.

- Vi har to bassenger i kommunen, det i Ølen er på 12 meter, og Vindafjord-bassenget er på 25. Alle elever skal fortsatt få svømmeundervisning, lover ordfører Arne Bergsvåg, fra regjeringspartiet Sp.

- Da det største regjeringspartiet Ap lovte å fylle opp bassenger, så var det vel ikke med betong?

LOVER INGENTING: Jens Stoltenberg kan ikke love hjelp til Ølen-elevene. Mandag oppsummerte han våren ved badestranden på Huk. Foto: Robert S. Eik
LOVER INGENTING: Jens Stoltenberg kan ikke love hjelp til Ølen-elevene. Mandag oppsummerte han våren ved badestranden på Huk. Foto: Robert S. Eik

- He he, nei. Men vi står i fare for at det store bassenget blir tømt, og vi skal uansett gi alle et tilbud om basseng, sier Bergsvåg.

Statsminister Jens Stoltenberg avviser at regjeringen har lovet at alle svømmebasseng i Norge skal ha vann - til tross for store annonsekampanjer i 2005-valget med overskriften «Vi skal fylle opp»:

- Jeg kjenner ikke til det som skjer i Ølen. Men det vi lovte var at kommunene skulle få penger slik at de kunne åpne flere basseng. I den annonsen skrev vi at vi ikke kunne ordne alt, men at utviklingen skulle gå rett vei, sier Stoltenberg, og viser til at det er blitt åpnet 75 nye bassenger de siste fire årene.

Les også:Stoltenberg vedgår løftebrudd

- Smålig

KrF-leder og Rogaland-representant Dagfinn Høybråten synes Jens Stoltenberg er smålig når han ikke vil innrømme løftebrudd på bassengsaken.

- Det ville vært skværere å innrømme et løftebrudd. Med det store handlingsrommet regjeringen har hatt, har de jo klart å oppfylle mye av det de lovet. Da kunne han kostet på seg å være litt mer real, sier Høybråten.

- For ingen er jo i tvil om hva Ap mente med sine valgplakater, legger han til.

Les også:Dette er de 88 løftebruddene

88 LØFTEBRUDD: VG presenterte mandag 22. juni regjeringen Stoltenbergs 88 løftebrudd. Foto: Faksimile: VG
88 LØFTEBRUDD: VG presenterte mandag 22. juni regjeringen Stoltenbergs 88 løftebrudd. Foto: Faksimile: VG

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks