Hovedinnhold

Lattermild Kleppa ble svar skyldig

(VG Nett) Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa brøt ut i latter da hun fikk spørsmål om biodieselavgiften i Stortingets spørretime.

Denne saken handler om:

Kleppa hadde åpenbart problemer med å svare da Høyres Nicolai Astrup ville vite hva statsråden synes om at statsministeren kjører gjennom biodieselavgiften internt, men overlater til andre å forsvare den utad.

Les også:Stoltenberg og Navarsete i biodiesel-krangel

Nølte og lo

Først nølte Kleppa og lo forsiktig før hun sa:

- Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne nå, herr president.

- Du kan begynne med å svare, sa stortingspresident Dag Terje Andersen til stor latter både fra Kleppa og stortingsrepresentantene i salen.

VGTV:Se episoden her!

Les også:SV kjemper mot eget forslag

Fikk summet seg

Kleppa klarte etterhvert å summe seg etter flere latterkuler.

- Fokuset på varierte arbeidsplasser er veldig bra, samme hva slags parti det kommer fra. Jeg oppfatter at det er den enkelte statsråd, finanministeren som her går i felten. Det er uventet for meg at vi i tur og orden må fokusere på denne avgiften. Finansministeren har gjort rede for sitt syn, sa Kleppa.

VGTV:Se Kleppa bryte ut i latter

- Svik mot miljøet

Bellona leder Fredric Hauge raser over at regjeringen sier nei til avgiftsfritak for biodiesel.

- Dette er et svik mot miljøet og velgerrne. Nok en gang viser Jens Stoltenberg at han er den skitneste gutten i klassen, sier Hauge til VG Nett.

Han er heller ikke nådig med samferdsminister Kleppa.

- Kleppa sin opptreden i Stortinget var pinlig, flau og ynkelig. Senterpartiet har mistet all troverdighet etter dette, sier Hauge.

- Pinlig

En samlet opposisjon på Stortinget ber SV og Sp frigjøre seg fra Aps råkjør i biodieselsaken.

- Pinlig er bare forbokstaven på det vi så i salen. Nå må Stoltenberg rydde opp. Det er ingen indre logikk i regjeringens ulike vedtak om biodiesel. Alle vet at SV og Sp er imot, men de blir presset til å stille seg bak Aps politikk. Hele to tredeler av stortingsrepresentantene finner det meningsløst å fjerne dette avgiftsfritaket, sier leder Knut Arild Hareide i transportkomiteen til NTB.

Frp-leder Siv Jensen mener SV og Sp bør stemme mot regjeringens forslag neste uke.

- De bør manne seg opp i begge partier. Vi får håpe de har baller og ikke er evnukker hele gjengen, sa Jensen til NTB i vandrehallen etter den muntlige spørretimen.

Les også:Regjerningen står fast på biodiesel

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks