Hovedinnhold

Her er den «ukjente statsråden»

UKJENT MEDLEM: Åsmund Aukrust ble fotograf sammen med regjeringen på Slottsplassen. Foto: Knud Erik Knudsen
UKJENT MEDLEM: Åsmund Aukrust ble fotograf sammen med regjeringen på Slottsplassen. Foto: Knud Erik Knudsen
(VG Nett) Både journalister og andre slet med å holde tellingen da Jens Stoltenberg presenterte sin nye regjering tirsdag. Grunn: Ivrige EU-motstandere.

Denne saken handler om:

Flere ukjente fjes hadde forvillet seg inn sammen med Stoltenbergs utvalgte.

Åsmund Aukrust (24) fra Nei til Eu og AUF ler godt da VG Nett konfronterer ham med hvorfor han rotet seg midt inn i regjeringen på Slottsplassen.

- Dette var ikke noe forsøk fra Nei til EU om å kuppe regjeringen, slår Aukrust fast.

Les også:Hvem er regjeringens ukjente medlem?

Protokoll:Hva synes du om den ny regjeringen?

Ikke noe ungdomsalibi

- Stoltenberg har fått litt kritikk fordi det er få ungdommer i regjeringen. Var dette et forsøk på å få ned gjenomsnittslalderen?

- Nei. Jeg skjønner at det kan se sånn ut, men vi ville bare gi blomster til statsrådene som er mot EU, forklarer Aukrust.

Generalsektretær Elin L'Estrange i Ungdom mot EU og nestleder Torunn Husvik i Nei til EU delte også ut blomster. Alle SVs statsråder, Sps statsråder og Ap-statsrådene Trond Giske og Anniken Huitfeldt fikk blomster og en liten hilsen fra EU-motstanderne.

- Tror du dette forandrer Stoltenbergs syn på EU nå som hans regjering er avbildet foran slottet sammen med Nei til EU?

- Nei. Dette tror jeg ikke spiller noen rolle for Stoltenbergs synspunkter, sier Aukrust og prøver å komme med en forklaring på hvorfor han havnet inne i statsrådsflokken.

- Vi var tre stykker som skulle dele ut 10 blomster. Vi kom langt bak i køen. Neste gang må vi løpe fortere eller stille med flere folk, sier han.

Saken fortsetter under bildet

NY REGJERING: Jens Stoltenberg presenterte sitt nye mannskap tidligere i dag. Åsmund Aukrust fra Nei til EU og AUF snek seg ufrivillig med på bildene. Foto: Knud Erik Knudsen
NY REGJERING: Jens Stoltenberg presenterte sitt nye mannskap tidligere i dag. Åsmund Aukrust fra Nei til EU og AUF snek seg ufrivillig med på bildene. Foto: Knud Erik Knudsen


Les også:- Solid og safe

Debatt:Si din mening om regjeringen her!

Stoler på regjeringen

På spørsmål om hvilken regjeringspost Aukrust kunne tenkt seg, svarer han følgende:

- Det må bli EU-minister det da, siden det var derfor jeg var der. Men når det er sagt, så stoler jeg på den regjeringen vi har fått.

Les også:Her er den nye regjeringen

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks