Hovedinnhold

Haga advarte mot bruken av ordet «månelanding»

SKEPTISK: Det var uenighet i regjeringen om uttrykket «månelanding» i 2007. Daværende olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) foreslo at det burde strykes fra statsminister Jens Stoltenbergs tale. Arkivfoto: Scanpix
SKEPTISK: Det var uenighet i regjeringen om uttrykket «månelanding» i 2007. Daværende olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) foreslo at det burde strykes fra statsminister Jens Stoltenbergs tale. Arkivfoto: Scanpix
Tidligere Sp-leder Åslaug Haga ba statsminister Jens Stoltenberg om å stryke ordet «månelanding» fra sin nyttårstale i 2007.

Denne saken handler om:

Begrepet skulle brukes for å vise hvordan Norge skulle sette seg et langsiktig mål om å bli det første landet til å utvikle renseteknologi for CO2-utslipp.

Stoltenberg i 2007:- CO2-rensing vår månelanding

Ifølge Dagens Næringsliv var bruken av dette begrepet omstridt i regjeringsledelsen. Flere fryktet at regjeringen ville få svi for å skape ekstra høye forventninger hvis det ble vanskelig å gjennomføre prosjektet.

Derfor foreslo Haga, som da var olje- og energiminister, at Stoltenberg skulle stryke ordet i manuset til nyttårstalen.

Les også:Siv Jensen: - Stoltenberg slipper ikke unna

Haga ønsker ikke å kommentere dette overfor avisen, mens statsminister Stoltenberg står fast på at begrepet var godt.

- Jeg mener fortsatt månelanding er et godt bilde på det teknologiske spranget vi skal gjøre, sier han.

For et knapt halvår siden ble det klart at fullskala rensing av Mongstad måtte utsettes til tidligst 2018, og i statsbudsjettet som ble lagt fram tirsdag, ble det varslet enda en mulig kostnadssprekk og ytterligere forsinkelser.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks