Hovedinnhold

Fiskeriministeren anmeldt etter lakserømming

I POLITIETS SØKELYS: Den nye fiskeriministeren, Lisbeth Berg-Hansen (t.h.), og Sylvia Brustad under nøkkeloverrekkelsen i Fiskeri og kystdepartementet tirsdag ettermiddag. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
I POLITIETS SØKELYS: Den nye fiskeriministeren, Lisbeth Berg-Hansen (t.h.), og Sylvia Brustad under nøkkeloverrekkelsen i Fiskeri og kystdepartementet tirsdag ettermiddag. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
Den nye fiskeriministeren Lisbeth Berg-Hansen (Ap) Skulle gjerne sett at rømmingen av laks som oppdrettsselskapet hennes er anmeldt for, ikke var skjedd.

Mellom 5.000 og 10.000 oppdrettslaks rømte i september fra Berg-Hansens familiebedrift Sinkaberg-Hansen AS, der fiskeriministeren eier cirka 10 prosent av aksjene.

Det utløste anmeldelsen fra Norges Miljøvernforbund, som mener rømmingen er en av de største i Norge i år. Leder Kurt Oddekalv sier til NRK at utnevnelsen av Berg-Hansen ikke er noe klokt valg.

- Vi har her en minister som ikke bare er anmeldt for en påstått ulovlighet av oss, men som også stadig vekk vil komme i habilitetskonflikt mellom oppdrettsnæringen og kystfiskere, sier Oddekalv.

Les også:Lysbakken vil ikke snakke om marxist-fortid

Den ferske fiskeriministeren sier til NRK at hun gjerne skulle sett rømmingen som ugjort, i likhet med alle andre rømninger fra oppdrettsanlegg. Hun mener bedriften ikke kan lastes for at to kjettinger brast, og tar ikke anmeldelsen spesielt tungt .

- Det er mer eller mindre rutine at Miljøvernforbundet anmelder alle lakserømminger. Det jeg og selskapet forholder oss til, er at angjeldende myndigheter jobber med den saken, sier hun.

Statsråden opplyser at hun «har varslet statsminister Jens Stoltenberg og Statsministerens kontor om alle forhold som kan være interessante, inklusive at vi har hatt en rømming i selskapet som jeg er medeier i».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks