Hovedinnhold

Asylinnstramning gir Jens opptur

To av tre er enige med Jens

BER REGJERINGEN GRIPE INN: Fellesforbundet ber Jens Stoltenberg om å utarbeide en beredskapsplan. Foto: SCANPIX
BER REGJERINGEN GRIPE INN: Fellesforbundet ber Jens Stoltenberg om å utarbeide en beredskapsplan. Foto: SCANPIX
To av tre velgere støtter regjeringens innstramning i asylpolitikken. Samtidig er Jens Stoltenberg vinneren på det ferske partibarometeret.

Arbeiderpartiet går fram med 2,5 prosent mens Frp går tilbake med 1,8 prosent i forhold til augustmålingen. Dette betyr at Jens Stoltenberg igjen leder Norges største parti. Mens Ap har 28,8 prosent oppslutning, går Siv Jensen og Frp ned til 27,9.

Kraftig kritikk

Stoltenbergs fremgang kommer bare to dager etter at han kunngjorde onsdag 13 tiltak for å begrense tilstrømningen av asylsøkere som ikke har behov for beskyttelse.

Arbeiderpartiet fikk kraftig kritikk fra sin egen ungdomsorganisasjon AUF for den nye retningen i asylpolitikken. Dette synes imidlertid ikke å slå ut på de to målingene som begge slår ut til fordel for Stoltenberg.

67 prosent av de spurte i en meningsmåling InFact har gjort for VG, støtter regjeringens varslede innstramming. 18 er kritisk til innstramningen, mens 14 prosent ikke har gjort seg opp noen mening. 12 prosent flere menn enn kvinner støtter innstrammingen kommer det fram i VGs meningsmåling der 1000 personer ble spurt.

Tiltakslisten viste at det er indre splid i regjeringen om asylpolitikken. SV tok ut dissens på ett av punktene som omhandlet familiegjenforening.

97 mandater

På det ferske barometeret har SV en tilbakegang på 0,6. Hvis det var valg i dag ville regjeringspartiet tapt ett mandat, mens Ap ville tatt fem nye i forhold til augustmålingen.

Hadde det vært valg i dag ville de fire partiene Frp, H, KrF og V fått til sammen 97 mandater, mens de tre regjeringspartiene ville plukket bare 70 mandater.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks