Hovedinnhold

Ap-politiker om fredsprisen: - Vil rødme og fnise

KLAR TALE: Slik så Twitter-profilen til Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen ut i dag tidlig. Foto: Skjermdump Twitter
KLAR TALE: Slik så Twitter-profilen til Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen ut i dag tidlig. Foto: Skjermdump Twitter
(VG Nett) Anette Trettebergstuen er den første Ap-politikeren som går åpent ut og kritiserer Nobelkomiteens avgjørelse om å gi Barack Obama fredsprisen.

Denne saken handler om:

Det skjer på nettsamfunnet Twitter, og forfatteren av den syrlige meldingen er Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen (28).

- Synes årets fredspristildel blir pinligere og pinligere for hver dag som går. Kommer til å rødme og fnise meg gjennom seremonien 10. desember, skriver hun.

Les også:Stortings-twitrere tilbakeviser kritikk

Meldingen er også lagt ut to ganger til de over ni hundre nettbrukerne som følger henne på Twitter.

Hva synes du om stortingspolitikere som twitrer?Følg diskusjonen her!

Trettebergstuen har de siste fire årene sittet i Utenrikskomiteen på Stortinget samt vært medlem av Den utvidede utenrikskomiteen i landets nasjonalforsamling. Etter høstens valg ble hun fraksjonsleder i Arbeids- og sosialkomiteen.

ENGASJERT: Aps representant fra Hedmark, Anette Trettebergstuen. Foto: Scanpix
ENGASJERT: Aps representant fra Hedmark, Anette Trettebergstuen. Foto: Scanpix

Sjefen hennes er kritisk til måten hun har formulert seg på:

- Jeg ville ikke skrevet det på den måten hun gjorde. Men jeg føler meg trygg på at Anette Trettebergstuen ikke vil fnise seg gjennom Nobelpris-utdelingen. Hun har oppført seg eksemplarisk i alle andre sammenhenger av samme typen, sier leder av Arbeiderpartiets stortingsgruppe, Helga Pedersen til VG Nett.

- Hvorfor tror du hun skriver at hun kommer til å fnise seg gjennom utdelingen da?

- Jeg ville kanskje ikke formulert meg sånn på Twitter. Det som er viktig å vite er at ironi og spøk ofte blir misforstått på internett, og da er det viktig å være presis i budskapet, sier Pedersen.

- Var sleivete skrevet

- Jeg skriver ikke ting på Twitter som ikke tåler dagens lys.

IKKE FAVORITT: Haakon Lie så aldri på Helga Pedersen som noen kommende leder i Arbeiderpartiet. Foto: Scanpix
IKKE FAVORITT: Haakon Lie så aldri på Helga Pedersen som noen kommende leder i Arbeiderpartiet. Foto: Scanpix

Jeg vet hva jeg gjør og skriver kun det jeg står for. Men av og til kan man bli litt sleivete og jeg beklager hvis noen oppfatter denne meldingen som det. Jeg ser nå at dette var sleivete skrevet, sier Trettebergstuen til VG Nett.

Les også:Mindre aktive på Twitter etter valget

Ap-representanten fra Hedmark, som ble valgt inn i partiets sentralstyre så sent som i april i år, er for tiden i New York. Her er hun blant den norske regjeringens FN-delegater til generalforsamlingen i verdensmetropolen.

Du kan følgeVG Nett på Twitter her.

Det var før midtnatt lokal tid i går at hun la ut meldingen.

- Jeg er uenig i det tidspunktet Obama får fredsprisen på og om det i det hele tatt er riktig at han skal få den. Han står overfor en rekke utfordringer som han skal løse, og jeg er usikker på om det han vil gjøre kommer til å være forenlig med en fredspris, sier Ap-politikeren på telefon fra New York.

Kort tid etter at VG Nett snakket med Trettebergstuen, slettet hun sine to meldinger om fredsprisen.

Følg VG NettsMads A. Andersen på Twitter her.

- Lov å være uenig

- I Ap er det ikke sånn at vi har gitt et direktiv til våre politikere om hva de skal mene om tildelingen av fredsprisen. Jeg respekterer at Anette Trettebergstuen er i mot, men jeg er for, slår Helga Pedersen fast.

Trettebergstuen selv påpeker at hun står inne for budskapet i Twitter-meldingen, men er usikker på formen hun har brukt.

- Jeg er 28 år og det må være mulig å bruke et ungdommelig språk. Og det er begrenset hva man får plass til på 140 tegn, påpeker hun.

Politikeren forteller at hun blir mer og mer overbevist om at det var feil å tildele den amerikanske presidenten.

- Jo flere aviser jeg leser her borte og jo flere politikere jeg snakker med, jo sikrere blir jeg på at dette er feil. Det må være lov å være uenig Nobelkomiteens beslutning, slår hun fast.

- Helga Pedersen, er det ikke greit at man er direkte og tydelig på det man mener, slik Trettebergstuen nå har vært?

- Jo, jeg mener absolutt at man skal være både direkte og tydelig, men akkurat i denne sammenhengen ville jeg formulert meg annerledes, svarer hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks