Hovedinnhold

5 x nei til å bli Sivs utenriksminister

Støre takker og slakter

I STORTINGET: Her snakker utenriksminister Jonas Gahr Støre og Frps formann Siv Jensen sammen under en stortingsdebatt om Afghanistan 24. oktober 2006. Foto: Trond Solberg
I STORTINGET: Her snakker utenriksminister Jonas Gahr Støre og Frps formann Siv Jensen sammen under en stortingsdebatt om Afghanistan 24. oktober 2006. Foto: Trond Solberg
Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) takker Siv Jensen for rosen. Og svarer med å slakte hennes og Frps utenrikspolitikk med fem nei.

- Jeg vil først si at det er hyggelig at Siv Jensen har tillit til utenriksministeren. Jeg forsøker å opptre samlende og har et ryddig forhold også til henne og Frp, sier Støre.

VG skrev i går at stort sett alle partier sier han kunne vært deres utenriksminister.

Siv Jensen var ikke i tvil om at han kunne vært utenriksminister i hennes regjering.

Diskuter:Er Jonas Gahr Støres slakt berettiget?

- Hennes utsagn bekrefter at Frp er vinglete i sin utenrikspolitikk: Jeg har på det nærmeste gjennomført hele utenrikskapittelet i Soria Moria-erklæringen, og der er det mye Frp ikke står for, sier han før han begynner radbrekkingen av hennes og Frps utenrikspolitikk:

1. - Jeg kunne aldri hatt en sjef som mener at FN er en trussel mot verdensfreden.

2. - Jeg kunne aldri vært utenriksminister i et parti som går langt i å benekte at klimaendringene er menneskeskapt: det temaet er så viktig at det er på vei over fra klima- til utenrikspolitikk.

3. - Jeg kunne aldri vært utenriksminister for et parti som kutter norsk bistand til Afrika med 85 prosent.

4. - Jeg kunne aldri vært utenriksminister for et parti som kutter støtten til Midtøsten med 85 prosent og støtten til FN med over 50 prosent.

5. - Jeg kunne aldri vært utenriksminister for et parti som sier at markedet er veien til velstand. Markedet er et brukbart virkemiddel, men en fryktelig dårlig herre, noe finanskrisen tydelig har illustrert, sier Aps populære utenriksminister.

Han har ikke noe imot rosen, men sier at hans jobb er å levere Aps og regjeringens politikk.

- Hva mener du med at du «på det nærmeste» har gjort Soria Moria-jobben?

- Med det mener jeg å si at vi er i rute for å gjennomføre hele det kapittelet, men at vi har ett år igjen for å fullføre alt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks