Hovedinnhold

Stjålet Munch-byste på plass igjen

Munch-bysten som i november ble stjålet fra Vår Frelsers gravlund i Oslo, er tilbake på plass med slips og blankpusset fjes.


Torsdag den 18. november ble det kjent at bysten av maleren Edvard Munch var stjålet fra æreslunden på Vår Frelsers Gravlund. 14 dager senere ble bysten satt på plass igjen - like mystisk som forsvinningen, skriver dagbladet.no.

Avisen antyder at forsvinningen kan være et kunststunt. Fredagen etter tyveriet ble det funnet en gipsavstøpning av bystens ansikt i Slottsparken, og en annen gipsavstøpning skal ha blitt funnet utenfor kunsthøyskolen forrige uke.

Det blankpussede ansiktet på bysten kan tyde på at det faktisk er avtrykk av den stjålne bysten som er blitt plassert ut som mystiske spor, skriver dagbladet.no

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks