Hovedinnhold

Taxi med kunden på taket i 70 km/t

  • Send en melding til
Taxisjåføren ringte politiet i Stavanger da kunden nektet å betale, men sa ikke noe om at vedkommende lå på taket.

Denne saken handler om:

Tips oss

Krangelen endte med anmeldelse og inndratt førerkort for taxisjåføren.

Episoden skjedde natt til langfredag i Stavanger. Politiet forteller at taxisjåføren ringte dem og klaget på kunden mens han kjørte mot politistasjonen med mannen på taket.

– Kunden har klart å holde seg fast, selv om dette har gått i relativt stor hastighet. Taxisjåføren sa ingenting om at han hadde en mann på taket da han ringte oss, så saken tok jo en ny vending da politiet kjørte ham i møte for å hjelpe ham med den trøblete kunden, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

– Når vår patrulje kommer fram, er kunden nede fra taket og ganske oppspilt etter hendelsen. Vi tar tak i dette med sjåføren og tar fra ham førerkortet. Han blir selvfølgelig anmeldt for uaktsom kjøring, dette er jo livsfarlig, fortsetter operasjonslederen.

Vet du noe om denne saken? Kontakt VGs journalister her.

Stor fart

Han anslår at den svært uvanlige taxituren har vart i mellom seks og sju kilometer, fra bydelen Jåttå og inn mot politistasjonen i Lagårdsveien. Underveis skal sjåføren ha holdt en hastighet på opp mot 70 kilometer i timen.

– Begge partene har gitt en likelydende forklaring, så vi har ikke grunn til å tvile på at det er slik det har foregått, sier Stavik.

Han vil ikke anslå hvilke følger saken vil få for taxisjåføren – utover tap av førerkort – men sier:

– Han må nok vente seg en strengere reaksjon enn et forelegg. Det har vært snakk om et stort farepotensial.

Kranglet

Bakgrunnen for saken var at kunden og sjåføren kranglet om betalingen for en taxitur. Kunden har revet av en antenne og Mercedes-stjernen på bilen, i tillegg til å ødelegge et speil, men det er usikkert om dette skjedde i fart eller i forkant av den luftige kjøreturen.

– Kunden får nok også en oppfølging av oss. Det er ikke særlig fornuftig oppførsel å legge seg på taket. Men det er eventuelt taxisjåføren som må anmelde eventuelle trusler eller skadeverk, sier operasjonslederen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks