Hovedinnhold

Søkte på over tusen jobber - nå jubler Thomas over fast jobb

<p>TILBAKE I ARBEID: Thomas Bolme (til venstre) fra Stavanger gikk arbeidsledig i to år og har skrevet over 1000 jobbsøknader. Nå har han fått fast jobb hos Dekk1, i Sandnes. Her med sin nye sjef, Karl-Helge Surdal.</p>

TILBAKE I ARBEID: Thomas Bolme (til venstre) fra Stavanger gikk arbeidsledig i to år og har skrevet over 1000 jobbsøknader. Nå har han fått fast jobb hos Dekk1, i Sandnes. Her med sin nye sjef, Karl-Helge Surdal.

Foto: Marie von Krogh
SANDNES (VG) Klokken åtte i går morges begynte en stor dag i arbeidsledige Thomas Bolme (38) sitt liv. Han var tilbake i jobb.

Denne saken handler om:

– Det er en ganske ubeskrivelig følelse. Etter to år hvor jeg har stort sett bare har vært hjemme og søkt jobber, var det en stor dag både for meg og familien. Jeg har endelig fått meg jobb, ja, sogar en fast jobb. Det er fantastisk deilig, sier Bolme.

Aktuelt: Forsikrer seg mot ledighet

– Han er så gira at vi gleder oss

Han møtte mandag opp til sin første arbeidsdag hos Dekk1 i Sandnes, hvor han skal jobbe med salg og på verkstedet.

– Han er så gira på å jobbe, at vi gleder oss til å få Thomas med på laget, sier hans nye sjef, avdelingsleder Karl-Helge Surdal i Dekk1 i Sandnes.

– Jeg må innrømme at det er tatt endel vekter av skuldrene mine nå. Da jeg mistet dagpengene ved nyttår, satt jeg igjen med null i inntekt. Det tar på, så jeg er evig takknemlig for at Karl-Helge åpnet døren for meg og ga med jobb, sier Bolme.

– Kan du dekk?

– De har gitt meg denne utfordringen og jeg tar den gjerne. Jeg kommer til å ta kurs og videreutdanning for å gjøre en best mulig jobb, sier han.

Les: Ledigheten vil stige

NY KARRIERE: Thomas Bolmes sjef, Karl-Helge Surdal (t.h.), har mye å lære bort første arbeidsdag.
NY KARRIERE: Thomas Bolmes sjef, Karl-Helge Surdal (t.h.), har mye å lære bort første arbeidsdag. Foto: Marie von Krogh

Thomas Bolme (38) er IT- og logistikkonsulent med bachelor i IT og elektroutdanning. Han hadde 12 års erfaring som innleid konsulent i Tess, Statoil, Halliburton og Subsea 7, før han møtte jobbveggen da oljesmellen traff Stavanger i 2014.

Økonomer: Ledigheter sprer seg til andre yrker

Ved nyttår mistet han dagpengene etter to år som ledig og han fikk ikke sosialhjelp fordi kona har inntekt.

– Inspirerte meg

Han fikk i de over to årene som ledig, bare småjobber - blant annet som bryggesjauer. Det hjalp ikke hvor mange søknader han sendte; han fikk ikke jobb.

Full krangel: Støre og Solberg uenige om ledighet

I begynnelsen av februar stod han frem i VG og fortalte om livet som ledig; om fortvilelsen og den tunge hverdagen og om teknikkene som gjør at en kommer seg gjennom hverdagen.

– Hans enorme vilje til å ville jobbe, som artikkelen formidlet, inspirerte meg og gjorde at jeg tok kontakt med ham. Vi kom til at han var rette mannen og tilbød ham fast jobb. Jeg tror dette blir veldig spennende, sier Surdal.

– Hva skal han gjøre?

– Han skal i hovedsak jobbe i butikken og med service – og jobbe ut mot kundene. 

Bolmes tre gode råd til ledige

Bolme har noen gode råd til de som nå er gjennom det han har vært gjennom.

– Det er tre ting som er det viktigste; Det første er aldri å gi opp håpet. Det andre er å holde seg aktiv, søke og komme seg ut for å sjekke mulighetene. Det siste og kanskje det viktigste, er å beholde humøret. Det tar på å ville jobbe, men ikke få anledning til det. Da hjelper det med humor og glede.

Klar melding til ledige: – Flytt!

<p>DEKKSGUTT: Thomas Bolme (t.v.) skal gjøre ting han ikke har gjort før.</p>

DEKKSGUTT: Thomas Bolme (t.v.) skal gjøre ting han ikke har gjort før.

Lønnsnivået i oljejobbene han har hatt, har vært høyere enn det han nå går til.

– Det er naturlig. Jeg går ned rundt 40 prosent i lønn, men lønnen er grei den, så jeg skal ikke klage. Dette blir bra.

Han er bosatt på Tananger i Sola kommune, utenfor Stavanger, og får relativt kort vei til jobben.

Aktuelt: Fra verft til asylmottak

– Ikke redd for dekk-svingninger

– Det er ikke mer enn tjue minutter ned til Sandnes, så det skal gå greit.

– Hva tenker du om at du er siste mann inn og eventuelt første mann ut ved innstramminger?

– Jeg hadde vært mer nervøs hvis det hadde dreid seg om en jobb i oljebransjen eller oljeservicebransjen, som fortsatt sliter. I bil- og bildekkbransjen er man ikke så veldig påvirket av svingningene: Er dekkene nedslitt, må du ha nye dekk.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks