Hovedinnhold

Aasland bråsnur etter studentrefs

Studentleder: - En stor seier

LYTTER: Statsråd Tora Aasland hører på studentene og snur. Foto: Scanpix
LYTTER: Statsråd Tora Aasland hører på studentene og snur. Foto: Scanpix
(VG Nett) Studentene jubler etter at regjeringen skrinlegger planene om endre utbetalingen av studiestøtte. Studentene skal fortsatt få et større beløp ved begynnelsen av hvert semester.

Denne saken handler om:

- Dette er et håpløst forslag, sa NSOs leder Anne Karine Nymoen om regjeringens planer om å dele studiestøtten i like store deler for hver.

Protokoll:Si din meningher

Kun få timer etter at regjeringens viktigste proposisjon ble lagt frem, snur Aaslands departement.

- Jeg har nå valgt å lytte til studentene, og jeg vil derfor anbefale Stortinget å ikke innføre denne endringen, sier SV-statsråden til NTB.

Hun understreker at det ikke var noen prestisje knyttet til den foreslåtte omleggingen.

- Stor seier

Nymoen er svært fornøyd med at statsråden nå velger å snu.

- Det er bra at regjeringen lytter til studentene i en så viktig sak. Det er bra de tar selvkritikk når de åpenbart tar feil. Vi tar det som en stor seier, sier hun til VG Nett.

Saken fortsetter under bildet

REAGERTE: Anne Karine Nymoen i Norsk Studentorganisasjon likte dårlig at studiestøtten ble foreslått spredd likt over ti måneder. Foto: Frode Hansen/VG
REAGERTE: Anne Karine Nymoen i Norsk Studentorganisasjon likte dårlig at studiestøtten ble foreslått spredd likt over ti måneder. Foto: Frode Hansen/VG


Flere studieplasser

Kunnskapsdepartementets begrunnelse for forslaget var at studentene med en flat utbetaling over ti måneder ville unngå å få for lite penger mot slutten av undervisningsåret. En større utbetaling i starten av semesteret er dessuten komplisert og ressurskrevende å forvalte, ifølge departementet.

- Dette kom veldig brått på oss, og gjør det ikke lettere å være student. Det er en grunn til at utbetalingene har vært høyere i august og januar, hvor man blant annet har store kostnader knyttet til å kjøpe litteratur, sa NSO-leder Anne Karine Nymoen til VG Nett tidligere i dag.

Hun var langt mer fornøyd med at regjeringen legger opp til 1000 nye studentboliger, og 2.200 nye studieplasser i Norge.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks