Hovedinnhold

Tunnel-kø på E6 i Oslo snart slutt – men så stenges to nye tunneler

29. april gjenåpner begge løpene i Brynstunnelen på E6 i Oslo.

Denne saken handler om:

Dermed forsvinner en stor trafikk-flaskehals på det norske hovedveinettet. Ett av to løp i Brynstunnelen på E6 har vært stengt i et drøyt år for å bli oppgradert til å tilfredsstille nye sikkerhetskrav.

Den reduserte kapasiteten har ført til lange køer på den viktige hovedveien gjennom Oslo.

– Det har etter forutsetningene gått brukbart, men det har vært en stor belastning for pendlere og næringstransport. Vi er veldig glade for å være ferdige, sier prosjektleder Hilde Ulvik i Statens vegvesen.

Alle de store veitunnelene i Oslo skal gjennom en omfattende oppgradering. I illustrasjonen i toppen av artikkelen kan du sveipe deg gjennom en oppdatert tidsplan.

<p>KØ: Slik har Brynstunnelen på E6 gjennom Oslo sett ut i et drøyt år.</p>

KØ: Slik har Brynstunnelen på E6 gjennom Oslo sett ut i et drøyt år.

Foto: NTB SCANPIX

To nye tunneler stenges

I illustrasjonen ser du også at den gledelige kø-pausen blir kortvarig: Allerede til sommeren skal Ekebergtunnelen og Svartdalstunnelen gå gjennom tilsvarende oppgradering.

De to tunnelene forbinder hovedveiene E6 og E18 øst for Oslo sentrum.

I Svartdalstunnelen blir det helt stengt i østgående retning uke 27 til 32. I Ekebergtunnelen stenges østgående løp i uke 28 til 30, men der blir det toveistrafikk i det andre løpet.

Sommeren 2018 blir det tilsvarende stenging den andre veien.

Utenom disse periodene blir ikke denne oppgraderingen så brutal: Tunnelene skal være åpne for trafikk på dagtid hverdager frem til de er ferdige, etter planen sommeren 2019.

Til neste år gyver Vegvesenet også løs på Festningstunnelen og Vålerengatunnelen.

Utsatt i Oslo sentrum

De to siste tunneloppgraderingene i hovedstaden er utsatt. Det gjelder Hammersborgtunnelen og Vaterlandstunnelen på Ring 1 i sentrum.

– Det er fordi de går under regjeringskvartalet, som skal bygges om. Da er det naturlig å vente med oppgraderingen så vi slipper å stenge to ganger, forklarer Hilde Ulvik.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks