Hovedinnhold

Sperret innfartsveiene til Oslo

(VG NETT) Lastebileiere sperret i morges innfartsveier til Oslo i protest mot dieselavgiften. Blokaden skapte køer og kaos på E18 og E6 inn til Oslo. Nå går trafikken som normalt igjen.
Innløpene til Vålerengtunnelen, Skulleruddumpa og Festningstunnelen i Oslo ble i morgentimene stengt av aksjonerende lastebileiere i protest mot det de mener er en altfor høy dieselavgift.
Innløpene til Vålerengtunnelen, Skulleruddumpa og Festningstunnelen i Oslo ble i morgentimene stengt av aksjonerende lastebileiere i protest mot det de mener er en altfor høy dieselavgift.Foten ned
Ifølge talsmann for de aksjonerende lastebileierne og sjåførne, Knut Enger, var ca 150-200 biler med sjåfører som både er medlemmer og ikke-medlemmer av Lastebileierforbundet, med på aksjonen.

Aksjonistene krever ifølge Enger at dieselavgiften blir satt ned med 2 kroner, slik at norske lastebileiere kan operere under samme vilkår som sine danske og svenske kolleger.

- Tar avstand
-Jeg forstår frustrasjonen, men tar avstand fra denne måten å aksjonere på. Den går kun ut over tredjemann, sier administrerende direktør Gunnar Apeland i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) til NTB.

- Dette er en advarsel til Lastebileierforbundet om at vi ikke lenger tar på myndighetene med silkehansker, sier Knut Enger.


Lastebileierforbundet skal selv ha en aksjon i protest mot avgiften torsdag denne uken og Apeland understreker at NLF ikke har noe med dagens aksjon.

-Vi kjører som planlagt torsdag, men det er klart at aksjonen i dag risikerer å ødelegge for saken, sier Apeland.

Talsmann for dagens aksjon, Knut Enger, varsler flere aksjoner blant lastebileierne i tiden fremover.

- Det vil bli større aksjoner enn dette, men da vil de bli meldt på forhånd slik at publikum er informert, sier Enger til VG NETT.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks