Hovedinnhold

Speidere trampet ned i ballongkrig

SPEIDERLEIR: Flere uhell har rammet årets landsleir for speidere på Ingelsrud. Foto: Mariann Dybdahl
SPEIDERLEIR: Flere uhell har rammet årets landsleir for speidere på Ingelsrud. Foto: Mariann Dybdahl
(VG Nett) Tre speidere var i natt til overvåking på sykehus etter at de ble tråkket ned under en ballonglek på speiderleiren på Eidskog.Til sammen ni speidere ble litt skadet i trengselen som oppstod da over 1000 speidere på en gang skulle fylle ballongene ved et lite vannbasseng, ifølge lensmannsbetjent Olaf Heggedal.

Tre av dem fikk små nakkeskader og ble sendt til sykehus.

- Det var nok for mange med på denne vannballongleken samtidig, og det var stor aldersforskjell og fysisk forskjell på dem som deltok i leken, så det gikk litt over styr, sier Heggedal til Glåmdalen.

Tore Torstad, generalsekretær i Speiderforbundet bekrefter at leken ble alvorlig.

- Tre jenter ble sendt til sykehus etter at det ble litt mye trengsel og knuffing og de ble tråkket på under en vannballonglek, sier generalsekretæren til VG Nett.

De tre jentene i alderen 11-14 har ligget til overvåking på Kongsvinger sykehus i natt, men er alle tilbake på speiderleiren i dag.

- Den ene har fått en mindre hjernerystelse, ellers er de uskadd, sier Torstad.

Over 1000 speidere skal ifølge Torstad ha vært med på vannballongleken. Han innser at leken burde vært bedre organisert.

- Vi ser i ettertid at vaktbiten under leken kunne vært organisert på en annen måte slik at vi kunne unngått dette.

To speidere er ifølge Glåmdalen fortsatt til behandling på Haukeland Sykehus for alvorlige brannskader da de brukte rødsprit på bålet mandag.

8220 speidere har denne uken vært samlet på Eidskog i forbindelse med landsleiren «fri:05».

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks