Hovedinnhold

Venstre-politiker anmelder Lysbakken for korrupsjon

Venstre: - Dette har Dobloug gjort som privatperson

ANMELDT: SV-statsråd Audun Lysbakken er blitt anmeldt av en lokalpolitiker for Venstre. Foto: Jørgen Braastad/ VG
ANMELDT: SV-statsråd Audun Lysbakken er blitt anmeldt av en lokalpolitiker for Venstre. Foto: Jørgen Braastad/ VG
En lokalpolitiker for Venstre i Nord-Fron har anmeldt SV-statsråd Audun Lysbakken for korrupsjon.

Denne saken handler om:

- Dersom en vanlig person hadde blitt anklaget for korrupsjon, så er det ikke nok å legge seg flat, slik Lysbakken har gjort. Det må være likhet for loven, sier Mikkel Dobloug som representerer Venstre i kommunestyret i Nord-Fron i Oppland til TV 2.

Han leverte mandag en anmeldelse av barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken til Økokrim for brudd på paragrafene 275 og 276 i straffeloven.

- Politisk korrupsjon

Anmeldelsen kommer etter Lysbakken har blitt kritisert for sin rolle og habilitet rundt pengeutdeling til organisasjoner sterkt knyttet til SVs ungdomsorganisasjon SU, og til organisasjoner med personer fra SU i ledelsen.

- Når Transparency International kaller dette for politisk korrupsjon, så mener jeg det er rett at dette også etterforskes av politiet, selv om vi ikke har et lovverk om politisk korrupsjon, sier Dobloug.

BI-professor Petter Gottschalk har tidligere også gått ut og sagt at pengeutdelingen til selvforsvarskurs som statsråden sto for, kan kalles korrupsjon.

- Gjort som privatperson

Generalsekretær Terje Brevik i Venstre sier til NTB at partiet ikke har noe med anmeldelsen å gjøre.

- Dette er noe Mikkel Dobloug har gjort som privatperson. Politisk hører denne saken hjemme i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, sier han.

Kontroll- og konstitusjonskomiteenskal på et møte tirsdag ta stilling til om de vil åpne en sak mot Lysbakken, og om det skal holdes en høring.

Komiteens leder Anders Anundsen (FrP) sier til NTB at de vil vente med høringen til Barne- og likestillingsdepartementet har gjennomført granskingen av alle papirer knyttet til denne saken og mulige andre saker av samme type i 2011.

Kilde: VG Nett/NTB

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks