Hovedinnhold

SV vil kjøpe tilbake Telenor

SVs fremste næringspolitiker, Inge Ryan, mener at en ny rødgrønn regjering må ha som ambisjon å ta over hele Telenor.

Denne saken handler om:

- Det er min klare oppfatning at Telenor bør være 100 prosent statlig eid. Naturressurser og infrastruktur bør være fellesskapets eiendom. En rødgrønn regjering bør ha som ambisjon å kjøpe seg opp i Telenor, gjerne til 100 prosent, sier Ryan til Dagsavisen.

Forslaget kommer opprinnelig fra BI-professor Lars Thue som har skrevet bok om norsk telehistorie på oppdrag fra Telenor. Boken kommer først ut i november, men allerede nå er konklusjonen klar, skriver Dagsavisen.

Og det skal være bedre og billigere bredbåndtjenester til folk i hele landet som er professorens viktigste argument for å gjøre Telenor om til statsforetak.

Staten eier i dag 54 prosent av selskapet som er verdt rundt 100 milliarder kroner. Skal staten overta hele selskapet vil det koste om lag 46 milliarder kroner.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks