Hovedinnhold

SV sier nei til friskoler

FÅR MASSIV KRITIKK: SV, her representert ved nestleder Bård Vegar Solhjell og partileder Kristin Halvorsen får sterk kritikk for vedtaket om at alternative privatskoler skal avvikles - nå også fra menneskerettighetseksperter. Foto: SCANPIX
FÅR MASSIV KRITIKK: SV, her representert ved nestleder Bård Vegar Solhjell og partileder Kristin Halvorsen får sterk kritikk for vedtaket om at alternative privatskoler skal avvikles - nå også fra menneskerettighetseksperter. Foto: SCANPIX
Landsmøtet i SV vil at pedagogiske og religiøse alternativer til den offentlige skolen skal avvikles på sikt.

Denne saken handler om:

Barn som har behov for alternativ pedagogikk skal få det i den offentlige skolen, heter det i arbeidsprogrammet som ble vedtatt søndag.

Les også:SV nekter å være støtteparti for Arbeiderpartiet.

Intern uenighet

Vedtaket er i strid med den nåværende regjeringens politikk og med et bredt forlik med Stortinget som sikret fremtiden for private alternativ til den offentlige skolen. Flertallet i landsstyret ønsket at SVs nåværende politikk med krav om strengere retningslinjer og kontroll med religiøse og pedagogiske alternativer, skulle føres videre, men landsmøtet valgte å skjerpe tonen.

- Skal bestå

- Regjeringens nåværende politikk ligger fast og alternativer skal være tillatt. Men det skal skje innenfor rammene av det offentlige, understreker kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell.

Han mener at vedtaket derfor ikke vil bety store endringer sammenlignet med regjeringens politikk.

Les også:Ap-krig mot SV-krig.

Solhjell sier at vedtaket ikke betyr at SV sier nei til Steinerskoler og andre pedagogiske alternativ, men han understreket gang på gang da han ble spurt hva vedtaket egentlig betyr, at det skal skje innenfor offentlige rammer.

Han innrømmer at den nye formuleringen i arbeidsprogrammet skjerper partiets holdning til private skoler. SV mener at flere privatskoler vil øke de sosiale forskjellene i samfunnet og svekke den offentlige skolen.

Les også:SV ønsker bensinbil-forbud i 2015.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks