Hovedinnhold

Sint på SVs strandhugg

GIS PÅ BÅTEN: Her på Bygdøy Sjøbad ryker det nå 400 båtplasser. Jan Erik Henriksen aner ikke hvor han skal gjøre av båten i sommer. Foto: BJØRN THUNÆS
GIS PÅ BÅTEN: Her på Bygdøy Sjøbad ryker det nå 400 båtplasser. Jan Erik Henriksen aner ikke hvor han skal gjøre av båten i sommer. Foto: BJØRN THUNÆS
Den tidligere SV-sympatisøren Jan Erik Henriksen (60) er rasende på statsråd Heidi Grande Røys (SV), som han holder ansvarlig for at båthavnen på Bygdøy Sjøbad kan bli lagt ned.

Denne saken handler om:

Sammen med kong Harald og 500 andre båteiere har han fått beskjed om å fjerne båtene innen 1. mai.

- Vi skal gjøre området mer tilgjengelig for allmennheten. Det kommer til å bli et supert strandområde for Oslos befolkning, sier Heidi Grande Røys til VG.

Dyre båtplasser

Men Jan Erik Henriksen sitter i båten sin og fortviler over at «hans» regjering medvirker til å legge ned en småbåthavn, når etterspørselen er så enorm at folk betaler opptil 400 000 kroner for en båtplass i Oslofjorden:

- Jeg er fryktelig skuffet over SV og regjeringen. Båteiere er visst ikke en del av allmennheten, sier Henriksen til VG.

Dermed ligger det an til en noe spesiell 1. mai-parade av hjemløse fritidsbåter langs Bygdøy, på vei ut av båthavnen mellom Bygdøy Sjøbad og den lille øya Killingen i Indre Oslofjord.

Båteier Henriksen føler seg som taper i en uforsonlig strid mellom regjeringen på den ene siden, og en privat slippeier på den andre.

Ny badestrand

Til sommeren skal strandområdet på Bygdøy Sjøbad, som tidligere tilhørte Kongsgården, legges til rette for allmennheten med ny badestrand og et oppgradert friområde.

Regjeringen vil bruke 15 millioner kroner fra salget av Bakke-villaen på Bygdøy til å ruste opp Bygdøy Sjøbad.

Samtidig har regjeringen sagt opp en gammel festeavtale med Sjøsenteret Killingen, som driver småbåtverft pluss 100 båtplasser på Bygdøy og 400 plasser på Killingen.

Samtidig som regjeringen nekter Sjøsenteret å drive videre de 100 plassene på Bygdøy-siden, har Fornyingsdepartementet pålagt Kongelig Norsk Seilforening (KNS) å legge ut en ny brygge med plass til 100 båter.

Jan Erik Henriksen og de andre 400 båteierne som har plasser på Killingen, er ikke med i den rød-grønne planen. De må seile sin egen sjø, og er oppsagt.

Ingen løfter

- Vi har ingen bindende løfter fra staten som gir grunnlag for videre drift på Killingen, sier advokat Christopher Borch i advokatfirmaet Thommessen, på vegne av Sjøsenteret Killingen.

Han utelukker ikke at striden mellom regjeringen og Sjøsenteret kan ende i retten.

- Jeg hadde håp om at vi kunne sette oss ned og finne fram til en minnelig løsning med Fornyingsdepartementet. Men med ett unntak har staten ikke ønsket å ha kontakt med Sjøsenteret. De svarer heller ikke på brev, sier Borch.

Men fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) slår fast overfor VG at regjeringen ikke har tenkt å strekke seg lenger for å løse striden.

- Vi har kommet dem i møte på alle punkter som var viktig for dem. Jeg kan ikke begripe at det ikke skal være grunnlag for videre drift på Killingen, sier Røys.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks