Hovedinnhold

Lysbakken varsler helse-kamp

IKKE PRIVATISERING: Audun Lysbakken vil gi den påtroppende regjeringen motstand i spørsmålet om privatisering av velferdstilbud. Her fra SVs landsmøte på Lillestrøm i mars. Foto: Trond Solberg.
IKKE PRIVATISERING: Audun Lysbakken vil gi den påtroppende regjeringen motstand i spørsmålet om privatisering av velferdstilbud. Her fra SVs landsmøte på Lillestrøm i mars. Foto: Trond Solberg.
SVs partileder, Audun Lysbakken fortsetter i helsekomiteen og vil kjempe mot Solberg-regjeringens privatisering av helsetilbud.

Onsdag forlater den sittende rødgrønne regjeringen sine kontorer, og overlater de til til Høyre og Frp.

Partileder i SV, Audun Lysbakken vil fortsatt representere SV i helsekomiteen, og varsler at Solberg-regjeringen kan vente seg tøff motstand fra opposisjonen.

- Slaget om velferdsstaten kommer til å stå i helsesektoren. Den påtroppende Høyre/Frp-regjeringen vil privatisere våre velferdstilbud over en lav sko. Vi skal gi dem kompromissløs motstand på dette, sier Audun Lysbakken i en pressemelding.

SV har kjempet mot sperregrensen det siste året, men endte opp med 4,1 prosent av stemmene ved årets stortingsvalg. De fikk syv mandater på Stortinget, en tilbakegang på fire mandater fra forrige periode.

Avtroppende statsråd, Heikki Holmås i SVs stortingsgruppe blir medlem i energi- og miljøkomiteen, og er partiets transportpolitiske talsmann.

Bård Vegar Solhjell er kultur- og justispolitisk talsperson og blir medlem av utenrikskomiteen.

- SV får en sterk gruppe med både sultne og erfarne representanter. Vi forbereder oss på fire år med tøff opposisjon, og har arbeid for miljø og rettferdighet, sier partileder Audun Lysbakken i pressemeldingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks