Hovedinnhold

- Voksne nettmobber like mye som barn

Voksne mobber like mye som barn og unge på nett. Sjikanen voksne står bak, er ofte mer alvorlig.

Denne saken handler om:

Halvparten av henvendelsene om mobbing og sjikane kommer fra personer over 35 år, og hver femte melding involverer personer over 46 år. Det viser årsrapporten til Datatilsynets nettportal slettmeg.no, som i 2010 håndterte totalt 3.236 henvendelser, skriver Aftenposten.

- Dette er svært overraskende tall. Vår erfaring er at mobbingen ikke bare er et barneproblem, men at sjikanen mellom voksne er svært utbredt og mer alvorlig i sin karakter, sier Lars-Henrik Paarup Michelsen, prosjektleder for nettstedet til Aftenposten.

Slettmeg.no ble etablert i fjor og gir råd og veiledning til alle som føler seg krenket på nett, eller som ønsker å få slettet eller rettet personopplysninger på internett. Åtte prosent av alle henvendelsene til nettstedet i fjor gjaldt sjikane og mobbing.

Michelsen sier at voksne som mobber, ofte er personer som har hatt en nær relasjon til offeret. Ifølge Michelsen er barn og unge mer ydmyke og beklager sjikanen når de blir kontaktet, mens de voksne oftest insisterer på at de har rett, og ikke ønsker å gå tilbake på det de har sagt eller skrevet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks