Hovedinnhold

Her blir det best sommervær fremover

<p>VIL DU PÅ STRANDA? Da kan muligheten by seg på Sør- og Østlandet torsdag og fredag. </p>

VIL DU PÅ STRANDA? Da kan muligheten by seg på Sør- og Østlandet torsdag og fredag. 

Foto: Krister Sørbø, NTB scanpix
Det er lite som tilsier at du trenger å angre om du har bestilt sydentur de neste dagene, men mot slutten av uken kan deler av Sør-Norge få opp til 25 grader.

Denne saken handler om:

For mens nordlendingene har våknet til en gradestokk som har vist over 20 grader de siste dagene, har det vært mindre sommervær å skryte av på Østlandet. 

Nå ser det imidlertid ut til at dette er i ferd med å snu. 

Mot slutten av uken er det ventet temperaturer helt ned i 12 grader i Nordland. Samtidig kan Telemark og Aust-Agder få helt opp mot 25 grader noen steder. 

Sjekk været på pent.no

Yr og Storm på ett sted = pent.no
Pent.no sammenligner værmeldingene fra Yr og Storm. Last ned til
iPhone/iPadAndroid
... eller sjekk pent.no

Noe skikkelig knallvær ser det likevel ikke ut til å bli noen steder denne uken.

I Nord-Norge vil tirsdag bli helt grei, men onsdag vil nedbøren fra Sør-Norge dra seg nordover. Regnet vil fortsette, i alle fall til og med fredag.

– Nordlendingene bør nok finne frem det de har av vanntette klær. Prognosene viser ikke mye som ligner på sommer, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk institutt. 

Hun får støtte av Cecilie Villanger hos StormGeo.

– Det er vanskelig å si nøyaktig hvor i Nord-Norge det vil komme mest nedbør, men noen steder kan få helt opp til 50 mm regn i løpet av et døgn, forteller hun. 

Leste du denne? Nordmenn strømmer til Syden til tross for fint vær i Norge

Torsdag og fredag best

Sør- og østlendingene kan la paraplyen ligge hjemme – etter hvert. Først må de fleste gjennom en våt tirsdag, og noe regn onsdag. Torsdag og fredag vil derimot temperaturene stige og solen titte frem, om prognosene holder seg. Da kommer det nemlig en høytrykksrygg inn over Sør-Norge.

– Noen skyer vil det nok bli, men alt i alt blir dette en fin dag, sier Villanger. 

Grille i solen? Her er flere lekende lette grillretter

Til tross for at temperaturene vil stige også på Vestlandet, blir det trolig ingen strålende sommerdager med det første. Både her og i Midt-Norge vil det komme en del nedbør hele uken, bortsett fra fredag. Da kan det se ut til at Trøndelag slipper unna, og får oppholdsvær med glimt av sol. 

Slik så det ut på Ekkerøy i Finnmark i helgen (se bildespesial under):

Usikker helg

Om godværet på Sør- og Østlandet holder seg til helgen er usikkert. 

– Til helgen varierer prognosene en god del. Lørdagen kan bli helt grei i Sør-Norge, men samtidig ligger det et lavtrykk og lurer ved Island. Dette kan komme inn over Sør- og Midt-Norge, sier Villanger. 

Våt rekord: Regn hver junidag i Bergen

Både hun og Moxnes er skjønt enige om at det er vanskelig å love noe som helst, spesielt nå om sommeren. 

– På sommeren er det gjerne mange små lavtrykk rundt omkring, og det er vanskelig å si hvilken vei de vil ta. Akkurat nå er det heller ingen langvarige høytrykk i sikte, forklarer Storm-meteorologen.

Kjedelig i regnet? Disse filmene kan du se på kino

Moxnes hos Meteorologisk institutt konkluderer med at denne andre uken i juli vil by på klassisk norsk sommervær med skiftende vær og nedbør i perioder. 

– Det er egentlig ingen som trenger å være misunnelige på hverandre. Det ser ut til at hele landet i stor grad vil dele på både sol og regn fremover, sier hun. 

Fikk du med deg denne? Julestemning med hvite veier i juli

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks