Hovedinnhold

Sommerdekk skaper kaos på veiene i Snø-Norge

Snøfast bilist: - Vi kommer ikke av flekken

SNØKAOS: Torsdag har det vært fullt snøkaos på veiene på Sør-Vestlandet. Her fra E-39 ved Bue. Foto: Scanpix
SNØKAOS: Torsdag har det vært fullt snøkaos på veiene på Sør-Vestlandet. Her fra E-39 ved Bue. Foto: Scanpix
(VG Nett) Ikke alle har tatt værmeldingene på alvor. Sommerutstyrte biler og vogntog skapte torsdag kaos på veiene på Vestlandet og på Sørlandet.

På E39 ved Vikeså lengst øst i Rogaland var politiet torsdag på plass for å stanse kjøretøy med sommerdekk. Flere bilister hadde kjørt av veien, mens både biler og vogntog sto fast i bakkene og ventet på brøytemannskapene, skriver Aftenbladet.no.

Det er imidlertid lengst sør i Rogaland at problemene er verst. Ved Ualand sto flere trailere i veibanen, og det var lange køer i området. Vegvesenet melder om vanskelige kjøreforhold og redusert framkommelighet, skriver NTB.

PROTOKOLL:Hvordan er ditt møte med vinteren? 

- Burde ikke komme som en overraskelse

- Dette er det verste jeg har vært borti. Det har vært fullstendig kaos helt siden i natt, sier vaktoperatør Elin Syrstad ved Veitrafikksentralen Region Vest til VG Nett.

- Burde folk vært bedre forberedt på dette været?

- Det var faktisk meldt om snø mange steder, så det burde ikke komme som noen stor overraskelse, sier Syrstad.

Stått i to timer

På E18 ved Tvedestrand er det i kveld lang kø som følge av snøfallet. Ifølge Tvedestrandposten har en rekke biler havnet i grøfta på det glatte føret.

(Les videre under bildet)

FULL STOPP: Ved Tvedestrand i Aust-Agder er det i kveld lang kø på grunn av snøfallet. Foto: VG Nett-tipser
FULL STOPP: Ved Tvedestrand i Aust-Agder er det i kveld lang kø på grunn av snøfallet. Foto: VG Nett-tipser


- Vi sitter helt fast her og kommer ikke av flekken. Det er ekstremt mange biler. Biler så langt vi ser, sier Jon Haakon Moe, som sitter i bil sammen med sin far, til VG Nett.

- Vi er fem minutter fra Tvedestrand, og vi har ikke kjørt på to timer, sier Moe til VG Nett.

Bergensbanen stengt

Som varslet våknet også bergenserne opp til snøvær torsdag. Det oppsto store forsinkelser i rushtrafikken på morgenen. Snøværet fortsatte i form av byger utover dagen, og det ble meldt om en rekke trafikkuhell og stengte veier. I ettermiddagstrafikken oppsto igjen lange køer. I en periode måtte E39 ut fra Bergen stenges på grunn av at veibanen var svært glatt, melder NTB.

Les også: - Få på vinterdekkene 

Bergensbanen var i en periode stengt mellom Bergen og Voss på grunn av mye stø. Flere strekninger ble innstilt torsdag ettermiddag.

- Bli hjemme

Ifølge NTB ber Vegvesenet nå folk om å holde seg hjemme hvis ikke de har bedre fore.

- Det snør noe vanvittig i Nordhordland. I hele området er det vanskelige kjøreforhold, melder våre entreprenører. Må du ikke ut, så hold deg hjemme, oppfordrer vaktoperatør Tore Tysse i Statens vegvesen til Bergens Tidende.

(Les videre under bildet)

SNØ-KØ: På E-39 ved Vikeså hvor bilister stod timesvis i kø torsdag. Foto: Scanpix
SNØ-KØ: På E-39 ved Vikeså hvor bilister stod timesvis i kø torsdag. Foto: Scanpix


Også i Sogn og Fjordane var det kaos på veiene. På vei fra Førde til Lavik, en strekning på drøye seks mil, passerte en av BTs lesere hele fire trailere i grøfta.

Flere uhell

Vinterens innmarsj har forårsaket flere trafikkuhell og mindre ulykker over store deler av Sør-Norge. Torsdag ettermiddag var det ikke meldt om større personskader etter flere kollisjoner og utforkjøringer.

Lenger sør på E39, mellom Flikka og Eie i Vest-Agder, sto trafikken bom stille torsdag ettermiddag. Køene var lange, og årsaken skal være overraskede trailersjåfører med sommerdekk, skriver Avisen Agders nettutgave.

Veien var stengt på flere strekninger i lengre perioder fra Førde i nord til Flekkefjord i sør torsdag. I Flekkefjord lavet snøen ned, og i Sira meldte Fædrelandsvennen torsdag ettermiddag at 10 cm snø hadde lagt seg på bakken.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks