Hovedinnhold

Ny måling: Brende mest populær i regjeringen

<p>TRAVEL MANN: Her er Børge Brende i New York i forbindelse med et møte med Donald Trumps svigersønn i starten av desember.</p>

TRAVEL MANN: Her er Børge Brende i New York i forbindelse med et møte med Donald Trumps svigersønn i starten av desember.

Foto: Thomas Nilsson, VG
Utenriksminister Børge Brende (H) er mer populær enn sjefen.

50,5 prosent mener han gjør en bra jobb, noe som er det beste resultatet i statsrådskollegiet. Høyre-leder og statsminister Erna Solberg ligger ikke langt bak Brende og oppnår 47,2 prosent i målingen Ipsos har utført for Dagbladet.

– Utenriksområdet er mindre konfliktfylt enn andre politikkfelt. Derfor er det vanlig at utenriksministeren scorer høyt på slike målinger. At Erna Solberg scorer så høyt som statsminister, er veldig høyt, sier Kristin Rogge Pran, som leder analyseavdelingen i Ipsos. 

Nye detaljer om det hemmelige spillet: Slik ble forholdet til Kina reparert 

Med unntak av perioden etter 22. juli 2011 har Solberg ligget over forgjenger Jens Stoltenberg (Ap) på barometeret, forteller Pran.

Bak Solberg er det et lite hopp ned til Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen – begge Frp. I likhet med Brende scorer de to bedre enn sin egen partileder.

Les ogsåKraftige reaksjoner på Tybring-Gjedde-utspill

Frp-leder og finansminister Siv Jensen får 27,7 prosent og havner på en sjetteplass på målingen, et lite stykke bak forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H), som får 30 prosent.

Nederst på skalaen finner vi nylig avgåtte EU-ministeren, Elisabeth Vik Aspaker (H) som får tommelen opp fra 8 prosent. Partifelle og forgjenger Vidar Helgesen havner på 11 prosent, likt med landbruksminister Jon Georg Dale (Frp). 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks