Hovedinnhold

Klassekampen: KrF klare til å be Anundsen gå

<p>I HARDT VÆR: KrF er misfornøyd med justisminister Anders Anundsen (Frp), men skal samtidig ha bestemt seg for at han ikke kan kastes før tidligst etter at asylhøringen er unnagjort.<br/></p>

I HARDT VÆR: KrF er misfornøyd med justisminister Anders Anundsen (Frp), men skal samtidig ha bestemt seg for at han ikke kan kastes før tidligst etter at asylhøringen er unnagjort.

Foto: Frode Hansen, VG
I Kristelig Folkeparti er tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp) så tynnslitt at partiet er klar til å be statsminister Erna Solberg (H) om å avsette ham, skriver Klassekampen.

Det avisen omtaler som flere sentrale kilder, sier at partiledelsen og stortingsgruppen i detalj har diskutert hvordan de skal løse mistillitsfloken som har oppstått.

Partiet er ifølge avisen lei av at det stadig har dukket opp nye opplysninger om regjeringens asylbarnpolitikk i mediene, særlig gjennom Bergens Tidendes avsløringer. 

Det har også kommet frem at regjeringen sendte ut flere asylbarn, mens de nedprioriterte utenlandske kriminelle.

At Anundsen de siste to måneder ikke har besvart medienes spørsmål i saken, har heller ikke bidratt til å skape bedre stemning.

Ifølge avisen er det ingen som tror at Anundsen vil komme med opplysninger under høringen om asylbarnpolitikken fredag som vil redde ham.

KrF føler seg lurt av regjeringen i asylsaken og føler de sitter igjen med «svarteper», skrev VG torsdag.

Bakgrunn: Dette kan felle Anundsen

Kan be Erna avsette Anundsen

<p>FØLER SEG LURT: KrF-leder Knut Arild Hareide.</p>

FØLER SEG LURT: KrF-leder Knut Arild Hareide.

Foto: Anette Karlsen, NTB scanpix

Partileder Knut Arild Hareide har selv deltatt i diskusjonene om Anundsen og ifølge avisen er konklusjonen at Anundsen ikke kan kastes mens høringen pågår.

Det er i så fall et brudd på parlamentarisk skikk.

Det er heller ikke aktuelt å fremme mistillitsforslag mot statsråden, noe som i praksis vil bli oppfattet som mistillit mot hele regjeringen.

Løsningen er derfor å be statsminister Erna Solberg avsette Anundsen. Dette kan avverge en vanskelig parlamentarisk situasjon, men det krever samtidig at partileder Hareide setter hardt mot hard, skriver avisen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks