Hovedinnhold

Kilder til VG: Erna ønsker Vidar Helgesen til SMK

HENTES HJEM: Vidar Helgesen, generalsekretær i Det internasjonale institutt for demokrati og valgassistanse, får trolig ny jobb på Statsministerens kontor onsdag. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM/Scanpix
HENTES HJEM: Vidar Helgesen, generalsekretær i Det internasjonale institutt for demokrati og valgassistanse, får trolig ny jobb på Statsministerens kontor onsdag. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM/Scanpix
Påtroppende statsminister Erna Solberg skal etter det VG erfarer hente tidligere statssekretær Vidar Helgesen til stabssjef på Statsministerens kontor (SMK).

Etter det VG erfarer, ligger det an til at Helgesen blir den øverste av statssekretærene på Solbergs eget kontor, SMK, de neste fire årene.

Vidar Helgesen var statssekretær i Utenriksdepartementet under Jan Petersen i 2001 til 2005. I 2005 fikk han jobben som generalsekretær i Det internasjonale institutt for demokrati og valgassistanse (IDEA) i Sverige.

Brende fikk topp-jobben

Helgesen er en av Høyres mest erfarne utenrikspolitikere, og ble inntil i går nevnt som en av tre mulige utenriksministre for Høyre- og Frp-regjeringen.

Søndag kveld meldte VG at Børge Brende hadde takket ja som utenriksminister i Solbergs regjering. Med Helgesen styrker Solberg dermed også den utenrikspolitiske kompetansen på sitt eget kontor. Helgensen er jurist, og har og vært spesialrådgiver i det Internasjonale Røde Kors.

Samler lag rundt Erna

VG forsøkte mandag kveld å få tak i Helgesen, uten å lykkes.
Fra før av er det klart at Solberg tar med seg sin tidligere rådgiver, Julie Brodtkorb, til SMK.

Også Siv Jensens tidligere rådgiver, Fredrik Färber, skal ifølge TV2 gå inn blant de politiske medarbeiderne på Statsministerens kontor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks