Hovedinnhold

Dropper poseavgift for godt

Siv & co snur etter høringsslakt

<p>POSEKAMP: Frps nestleder Per Sandberg og Venstres leder Trine Skei Grande kranglet i høst om hvem som hadde ansvaret for poseavgiften på 1,25 milliarder i året. Nå er partiene enige om å droppe avgiften.<br/></p>

POSEKAMP: Frps nestleder Per Sandberg og Venstres leder Trine Skei Grande kranglet i høst om hvem som hadde ansvaret for poseavgiften på 1,25 milliarder i året. Nå er partiene enige om å droppe avgiften.

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
Frp slår nå fast at poseavgiften var en dårlig ide, og at den ikke bør innføres.

Denne saken handler om:

- Jeg tolker dette slik at poseavgiften ikke vil bli innført noen gang, sier Frps skattepolitiske talsmann Gjermund Hagesæter til VG.

Han sier utsettelsen er avklart med Venstre og KrF, og det dermed ikke blir avgift på 1,50 pluss merverdiavgift (moms) pr pose i norske butikker fra førstkommende søndag..

I pressemeldingen fra Finansdepartementet står det at de skal komme tilbake til avgiften i revidert budsjett før sommeren.

- Det er for å se på inndekning, sier Hagesæter.

Han er glad for at regjeringen nå dropper hele den omstridte poseavgiften.

- Dette viser at man har tatt til fornuften og hørt på alle de negative innspillene i høringsrunden. Vi har heldigvis en regjering som lytter til innspill og korrigerer kursem, sier Hagesæter.

I dag kom dermed beskjeden norske varehandel har ventet på siden Siv Jensen fiokk reddet budsjettet med en poseavgift i høst: Avgiften på 1,50 pr pose utsettes - i første omgang til revidert statsbudsjett i juni.

I sportsbransjens høringssvar til den omstridte plastposeavgiften truet bransjen nærmest med daglighet av Siv og Erna, der administrerende direktør Bård Kristiansen skriver rett ut:

«Avgiften vil ganske sikkert skape irritasjon i kassa. I dagens sportsbutikker er plastposene gratis. Med denne avgiften blir butikkene tvunget til å ta seg betalt for posene. Dette vil føre til omlegging av rutiner, høyere kostnader og irritasjon for forbrukerne. Jeg antar at kassapersonalet vil skylde på de «blåblå» når forbrukerne lar seg irritere. Dette vil føre til MYE uheldig (og unødvendig) negativ omtale av regjeringen rundt om i landets butikker.»

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks