Hovedinnhold

Snøskred ved Sjusjøen skisenter i Hedmark

..men det er ikke det eneste skredet som har gått lørdag

<p>STORT SNØSKRED: Dette bilder viser bruddkanten på raset ved Sjusjøen skisenter. Til venstre i bildet ser man de enorme snømassene som raset dro med seg.</p>

STORT SNØSKRED: Dette bilder viser bruddkanten på raset ved Sjusjøen skisenter. Til venstre i bildet ser man de enorme snømassene som raset dro med seg.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Her gikk raset som tok med seg minst en person ved Sjusjøen skisenter i Hedmark lørdag formiddag.

Tips oss

– Et skred har gått på skisenteret, og minst en person ble tatt. Vedkommende har klart å komme seg ut for egen maskin, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Bjørn Lagmannsveen til VG.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 12.41, og jobber nå med å organisere et søk etter andre personer som eventuelt er tatt av raset.

– Vi vet veldig lite på nåværende tidspunkt. Det er ikke kjent hvor mange som befinner seg på skisenteret, og vi har nå styrker på vei for å forsikre oss om at ingen andre er tatt av skredet.

TIPS VG: Er du i området? Har du bilder eller video? Kontakt oss her!

500 besøkende

Da VG snakket med politiet like etter klokken 14 hadde de fortsatt ikke klart å få kontakt med personen som kom seg ut av raset. Vedkommende forlot trolig stedet før nødetatene kom frem til området.

Skredet skal ha gått i en populær «off-piste»-løype på sørsiden av toppen på skisenteret. Overfor NTB beskriver politiet det som et flakskred på 40 meter i den ene retningen og 30 meter i den andre retningen.

– Skredet har beveget seg omtrent 70 meter, og en person ble tatt. Vi har derimot ingen grunn til å tro at det befinner seg flere i skredområdet, sier Martin Stalsberg, som er ansatt ved skisenteret, til VG.

Dette skal ikke være første gangen det går et skred i det aktuelle området. Skisenteret skal ha hatt rundt 500 besøkende lørdag.

To andre skredtatt

Det er også meldt om flere snøskred rundt om i landet lørdag. Spesielt i Nord-Norge var det varslet om betydelig snøskredfare en rekke steder, blant annet i Lyngsalpene, Vesterålen og fjellområdene rundt Tromsø, ifølge Varsom.no.

I Troms maktet én person å berge seg selv ut av et skred som gikk i Lyngen lørdag ettermiddag, mens en annen person ble tatt av et mindre snøskred i Venabygdsfjellet i Oppland.

Det er ikke meldt om noen alvorlige skader i forbindelse med noen av dagens snøskred.

Siste saker fra Innenriks

Se neste 5 fra Innenriks